Ο τίτλος της ταινίας είναι «100 χρόνια: Η ταινία που δεν θα δείτε ποτέ». Σκηνοθέτης είναι ο Ρόμπερτ Ροντρίγκεζ. Σεναριογράφος και πρωταγωνιστής ο Τζον Μάλκοβιτς. Όμως πρόκειται για μια ταινία δεν θα μπορέσετε να δείτε.

Ads

Ο λόγος είναι πως η πρεμιέρα της έχει προγραμματιστεί για τις 18 Νοεμβρίου του 2115. Μέχρι τότε θα βρίσκεται κλειδωμένη σε μια ειδική θυρίδα, η οποία θα ανοίξει αυτόματα μόλις συμπληρωθούν 100 χρόνια.

Πρόκειται για μια ταινία που θα δίνει στις μελλοντικές γενιές μια εικόνα για το πώς νομίζουμε πως θα μοιάζει το μέλλον. «Υπήρξαν πολλές εκδοχές του πώς θα μπορούσαμε να απεικονίσουμε το μέλλον», δήλωσε για την ταινία ο Τζον Μάλκοβιτς και πρόσθεσε:

«’Ενα απίστευτα high tech, πέρα από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές όραμα για τον κόσμο, με σύνθημα την επιστροφή στη φύση, αλλά και ένα ρετρό μέλλον, όπως το είχαν φανταστεί οι πρωτοπόροι της επιστημονικής φαντασίας τις δεκαετίες του 1940 και του 1950».

Ads

Την ταινία στην πρεμιέρα, έναν αιώνα αργότερα, θα δουν 1.000 ειδικοί καλεσμένοι. Η επιλογή τους θα γίνει αυτήν την εβδομάδα και οι προσκλήσεις που θα σταλούν θα είναι μεταλλικές, ώστε να αντέξουν στο χρόνο και να κληρονομηθούν από τους απογόνους τους.

Οι ειδικοί καλεσμένοι της πρεμιέρας δεν θα μεταβούν σε κάποια αίθουσα, αλλά θα τους σταλεί στις 18 Νοεμβρίου του 2115 ένα δέμα που θα περιλαμβάνει την ταινία και έναν ειδικό προβολέα για να τη δουν.