Μια μικρή αλκυόνη βουτηγμένη στο μαζούτ. Οι φωτογραφίες με τα πρώτα θύματα της καταστροφικής πετρελαιοκηλίδας στη Σαλαμίνα κατακλύζουν το διαδίκτυο μέσω των social media. 

Το νησί βιώνει μια τεράστια οικολογική καταστροφή μετά τη βύθιση δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη» στον Σαρωνικό. Η πετρελαιοκηλίδα έχει απλωθεί φτάνοντας μέχρι στην Πειραϊκή. 

Χθες η φωτογραφία ενός πουλιού που πραγματικά πνίγηκε στο μαζούτ. Σήμερα, η φωτογραφία ενός δεύτερου που ήταν λίγο πιο τυχερό. Τη φωτογραφία ανέβασε στο Facebook ένας χρήστης γράφοντας: 

«Βρήκα στη θάλασσα της Σαλαμίνας σήμερα το πρωί μια μικρή Αλκυόνη που είχε κολλήσει στο μαζούτ. Την έβγαλα στην ακτή και με την βοήθεια περαστικών της βγάλαμε (όσο μπορούσαμε) την πίσσα και το μαζούτ που είχε επάνω της.

Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια τα παιδιά από τον Περιβαλλοντικό Όμιλο Σαλαμίνας αλλά και τον φίλο Κρίς από την Greenpeace Greece που μετέφερε το πτηνό στην ΑΝΙΜΑ - Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής.

Μόλις επικοινώνησα μαζί τους, το πουλί είναι ακόμη ζωντανό και ήδη του κάνουν τις πρώτες πλύσεις για να φύγει η απανθρωπιά μας από πάνω του».