Μια γυναίκα φαίνεται ότι αποκάλυψε το σκάνδαλο σχετικά με τη δράση του κυκλώματος των αντικαρκινικών φαρμάκων.

Η εν λόγω γυναίκα, μίλησε για πρώτη φορά στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας το 2015 για την ύπαρξη του οργανωμένου κυκλώματος.

Σύμφωνα με υψηλόβαθμο κυβερνητικό στέλεχος που μίλησε στην εφημερίδα «Εθνος» επρόκειτο για μια γυναίκα, η οποία μάλιστα είναι πασίγνωστη στον χώρο της Υγείας, καθώς κατείχε και υψηλό αξίωμα. Εκείνη το 2015, τηλεφώνησε στον τότε υπουργό Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή και τον ενημέρωσε πως στην Ιταλία και τη Γερμανία κυκλοφορούν ακριβά αντικαρκινικά σκευάσματα τα οποία προέρχονται από την Ελλάδα.

Ο υπουργός τότε συγκάλεσε σύσκεψη με την συμμετοχή ενός μικρού αριθμού στελεχών του υπουργείου, στην οποία μετείχε και η εν λόγω γυναίκα. Εκεί εξετάστηκαν οι πληροφορίες της από τις οποίες προέκυπτε ότι το κύκλωμα εξασφάλιζε από ογκολογικά νοσοκομεία και ιδιωτικές κλινικές μεγάλες ποσότητες φαρμάκων τα οποία κατέληγαν στις ευρωπαϊκές αγορές.

Με βάση τα στοιχεία άρχισαν έλεγχοι από τους «ράμπο» της Οικονομικής Αστυνομίας, σε νοσοκομεία όπως το Θεαγένειο και το Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη, αλλά και σε δυο ακόμη δημόσια νοσοκομεία της Αθήνας, όπως και σε δυο ιδιωτικές κλινικές στην πρωτεύουσα. Μια έρευνα που διήρκεσε τρία ολόκληρα χρόνια και καλύπτονταν από πλήρη μυστικότητα.

Μάλιστα όπως αποκάλυψε στο ρ/σ Αλφα 9,89 ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και πρώην υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης είχαν περιέλθει πληροφορίες και στον ίδιο για την πιθανότητα ύπαρξης κυκλώματος και κατέθεσε σχετική ερώτηση στη Βουλή το 2015. Ωστόσο, όπως είπε, δέχθηκε τηλεφώνημα από το γραφείο του υπουργού στο οποίο τον ενημέρωσαν ότι γίνονταν έρευνες και τον παρακάλεσαν να αποσύρει την ερώτηση ώστε να διευκολυνθεί το έργο των αρχών, όπερ και εγένετο.