Κάπως έτσι και γω και τόσοι άλλοι με τις μαύρες τεράστιες σακούλες σκουπιδιών(για πτώματα) βγήκαμε να πάμε να εισπράξουμε τα ευρώ(που δεν έχουμε) από τα ΑΤΜ. Αδιαμφισβήτητα είναι η φωτογραφία του Σαββατοκύριακου. Μια φωτογραφία, χίλιες λέξεις.

Ads

Όλοι αυτοί που έκαναν ουρές στα ΑΤΜ προφανώς έχουν -έστω κάποια- χρήματα, ή πήγαν να πάρουν τη σύνταξή τους. Φανταστείτε λοιπόν σε τι κατάσταση είναι οι Έλληνες, με τα εκατομμύρια ανέργους ή στο όριο ή κάτω από το όριο της φτώχειας, για να είναι τόσοι λίγοι στα ΑΤΜ αναλογικά με τον πληθυσμό της χώρας(κι αυτό δεν θα το σχολιάσει μάλλον κανείς στα γνωστά μας ΜΜΕ).

Όλοι οι “δημοκράτες” που έσυραν την Ελλάδα στα μνημόνια, σκούζουν, τσιρίζουν και ουρλιάζουν ενάντια στο δημοψήφισμα – με τη σειρά σε πασαρέλα από τις οθόνες. Απ’ αυτό και μόνο καταλαβαίνει απολύτως κανείς.

Τώρα, αν δεν έχετε δει μούτρα Ευρωζωνικών τοκογλύφων που τους ανακοινώνουν ότι δεν θα τους δώσουν τη δόση τους(στην προκειμένη περίπτωση στις 30/6), ανοίξτε πάλι τις τηλεοράσεις σας και σίγουρα όλο και κάποιον θα πετύχετε αυτά τα μερόνυχτα.

Ads

Αλλά το μπούλινγκ δεν περνάει πια Αντωνάκη. Πόσω μάλλον όταν γίνεται για την τσέπη και την εξουσία με κάθε τίμημα “Ναι, σε όλα!” εις βάρος ενός ολόκληρου λαού. Άσε κατά μέρος τη λέξη δημοκρατία που την έχεις ξεφτιλίσει. Όσο για τις ονειρώξεις με πραξικοπήματα να τις έχεις μόνο στο κρεβάτι σου.

“Η χρεωκοπία θα είναι εθνική ταπείνωση”, μας τόνισε η Γεννηματά. Δεν είναι εθνική ταπείνωση η πρόταση(βλ. διαταγή) των θεσμών και η όλη στάση της ΕΕ. Δεν είναι εθνική ταπείνωση όλα όσα έχουμε βιώσει(και έχουμε ακούσει) τόσα χρόνια στην κρίση. Δεν είναι εθνική ταπείνωση ότι μπήκαμε στα μνημόνια για να σωθούν οι τράπεζες της Γερμανίας και των άλλων. Όχι. Η τυπική οικονομική χρεωκοπία θα μας ταπεινώσει!

Θα σας χρειαζόταν μια καραμπινάτη χρεωκοπία(που δεν την ευχόμαστε) για να επαναπροσδιορίσετε επιτέλους το αξιακό σας σύστημα όλοι εσείς οι επαγγελματίες “πολιτικοί” για το τι σημαίνει η λέξη ταπείνωση, αφού μόνο έτσι υπάρχει κάποια ελαχιστότατη ελπίδα να το αντιληφθείτε.

Ο άνθρωπος για να έχει αξιοπρέπεια πρέπει να έχει εκτός των άλλων, ανθρώπινα δικαιώματα, ηθικές αξίες, ανεξαρτησία, δικαιοσύνη, δημοκρατία, υγεία, παιδεία και εργασία, κύριε Θεοδωράκη, όχι δουλειά(όπως φωνάξατε στη βουλή). Και όλα αυτά η ΕΕ για τον Έλληνα τα έχει ξεχάσει(για το ευρώ). Εσείς μπορείτε να συνεχίσετε να είστε τα δουλικά της ΕΕ. Εμείς θέλουμε να αγωνιστούμε για να παράξουμε έργο για την ανεξαρτησία μας και όλα τα κεκτημένα που κάποιοι έχυσαν το αίμα τους για να τα έχετε έτοιμα εσείς ώστε να ξετσουτσουνίζετε για εξουσία. Άντε και καλό δουλικό ύπνο, που έχεις μούτρα να τα βάζεις και με εργαζόμενους.

Να μην ξεχάσω και τα συγχαρητήριά μου για την στάση Ωμοψυχίας του ΚΚΕ: Όχι στην Κυβέρνηση και όχι στην Ευρωπαϊκή Ένωση φώναξε ολοσύσσωμο στην ψηφοφορία. Το καταλάβαμε παιδιά, είστε κατά της κυβέρνησης και κατά της ΕΕ. Χαλαρώστε, το καταλάβαμε. (Αν και παρεμπιπτόντως στο δημοψήφισμα δεν έθεσε κανείς θέμα υπέρ ή κατά της Κυβέρνησης και της πρότασής της, αλλά μόνο υπέρ ή κατά της πρότασης των θεσμών, κάτι που πολιτικά μπορεί να το καταλάβει και ένα παιδί του δημοτικού).

ΟΧΙ, θα πάμε να ψηφίσουμε και μεις που δεν ανήκουμε στην κυβέρνηση ούτε και σε κάποιο άλλο κόμμα. Όχι, γιατί δεν ψάχνουμε σωτήρες. Και, όχι, και σε σας, και σε όλους εσάς, που εκτός όλων των άλλων, τη λέξη ομοψυχία μονίμως την ξεκινάτε με ωμέγα.

Φεύγω τώρα. Τρέχω πάλι στα ΑΤΜ:

image

ΥΓ.1: Τι σημαίνει ΝΑΙ στο δημοψήφισμα;
ΥΓ.2: “Δραματικές στιγμές για τη χώρα” έχουν τίτλο όλα τα πουλημένα κανάλια. Εμείς να τους ενημερώσουμε ζούμε δραματικές στιγμές για τη χώρα από το ’10 και το ’11 το ’12 το ’13 το ’14, έξω από τη βουλή με τα ματ, έξω από την ερτ, με τα μνημόνια, με τις ομαδικές απολύσεις, με την ανεργία, με τις αυτοκτονίες, με την εξαθλίωση, με τους άστεγους, με το φασισμό, με τη βία, κλπ κλπ. και από τότε γενικώς που δεν έχουμε στον ήλιο μοίρα. Τώρα αρχίζουμε να αισθανόμαστε πολύ καλύτερα.
ΥΓ.3: Ο αρχιτέκτονας του «δόγματος του σοκ» λέει: Ελλάδα μην πληρώνεις
ΥΓ.4: Πτώση του ευρώ στις ασιατικές αγορές

afigisizois.wordpress.com