Συμβιβαστική λύση βρέθηκε μεταξύ του υπουργού Παιδείας, Ανδρέα Λοβέρδου και των Πρυτάνεων που ζητούσαν να δοθεί μια τελευταία ευκαιρία σε όσους από τους περίπου 180.000 αιώνιους φοιτητές έχουν δείξει ότι ενδιαφέρονται να πάρουν το πτυχίο τους. Υπενθυμίζεται ότι οι αιώνιοι φοιτητές με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας αναμένεται να διαγραφούν στο τέλος του Αυγούστου.

Ads

Σύμφωνα με τα όσα αποφασίστηκαν στην συνάντηση που είχαν οι δυο πλευρές σήμερα, δεν θα διαγραφούν όσοι φοιτητές έχουν επαναδραστηριοποιηθεί σε εξεταστικές τα τελευταία δυο χρόνια. Οι ακαδημαϊκές αρχές υπολογίζουν αυτόν τον αριθμό να ανέρχεται στο 10% των αιώνιων φοιτητών. 

Αξίζει πάντως να σημειωθεί οτι το πρωί ο υπουργός εμφανιζόταν αποφασισμένος να δώσει συνέχεια στην σύγκρουση διαγράφοντας όλους τους φοιτητές που αφορά το μέτρο (όσοι εγγράφησαν πριν το 2003) γιατί «δεν μπορεί να πάρει πίσω αυτή τη διάταξη». Μάλιστα, μιλώντας στο ΣΚΑΙ, είπε ότι ευκαιρία δεν θα υπάρξει ούτε για τους φοιτητές που χρωστούν λίγα μαθήματα. «Οι φοιτητές που απέχουν μόνο λίγα μαθήματα από το πτυχίο θα έπρεπε να είχαν ήδη μεριμνήσει μετά από τόσες προειδοποιήσεις που δόθηκαν τα τελευταία χρόνια, κι όχι να ελπίζουν σε έκτακτη συμμετοχή στην εξεταστική του Σεπτεμβρίου», είπε.