Σε εν πλω διαμαρτυρία προχωρά την Παρασκευή το ανοιχτό συντονιστικό Χανίων ενάντια στα χημικά του πολέμου, μαζί με πλήθος φορέων, για την αποτροπή της καταστροφής των χημικών της Συρίας με τη μέθοδο της υδρόλυσης, στη Μεσόγειο.

Ads

 
Ήδη από την Κυριακή που ολοκλήρωσαν τον τριήμερο αποκλεισμό στη Βάση της Σούδας και στην περιοχή Μαράθι οι φορείς, είχαν ενημερώσει για την πρόθεση τους να φθάσουν όσο το δυνατόν πιο κοντά στο Cape Ray με σκάφη, προκειμένου να δηλώσουν την αντίθεση τους για τη διαδικασία υδρόλησης των χημικών.
 
Όπως συμφωνήθηκε σήμερα σε συνεδρίαση των φορέων στο Εργατικό Κέντρο Χανίων η εν πλω διαμαρτυρία θα ξεκινήσει την Παρασκευή στις 10 π.μ από το παλιό λιμάνι των Χανίων. Εκεί θα επιβιβαστουν όσοι ταξιδέψουν στα σκάφη με σκοπό να πλησιάσουν το Cape Ray, στο οποίο πραγματοποιείται η υδρόλυση των χημικών της Συρίας – για πρώτη φορά εν πλω.

Οι φορείς καλούν όλους τους κατοίκους των Χανίων να παραβρεθούν στο σημείο για να δηλώσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη και συμπαράστασή τους. Καλούν επίσης τα σκάφη του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου, του Ομίλου Φουσκωτών καθώς και του Ναυτικού Ομίλου Χανίων να συνοδεύσουν τα ιστιοπλοϊκά κατά την έξοδό τους από το λιμάνι μέχρι τα Θοδωρού. Καλούν, τέλος, σε συνεχείς πανελλαδικές δράσεις ενημέρωσης για όσο καιρό θα βρίσκεται σε εξέλιξη το εγχείρημα. 

Αποφασίστηκε επίσης ότι θα λειτουργεί καθημερινά ομάδα επικοινωνίας και διαχείρισης κρίσεων του ανοικτού συντονιστικού Χανίων με σκοπό τη συνεχή ενημέρωση και την κινητοποίηση των πολιτών σε περίπτωση εμπλοκής. Η επικοινωνία με την ομάδα γίνεται με το e-mail του συντονιστικού ([email protected]), τηλεφωνικά (Αντώνης Σκαμνάκης, 6974020875), και από το blog του συντονιστικού (https://destruction-of-chemical-weapons.blogspot.gr).

Ads

Την Πέμπτη 24 Ιουλίου στις 12 μμ θα δοθεί συνέντευξη τύπου στο Εργατικό Κέντρο από όλους τους συμμετέχοντες στο εγχείρημα για τους συντάκτες τύπου και τηλεόρασης.