Στους 5,6 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ προσδιορίζει το μέγεθος του σεισμού που σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής νοτιοανατολικά της Ύδρας, η σεισμολόγος του Γεωδυναμικού Ινστιτούτο Αθηνών, Κατερίνα Ορφανογιαννάκη. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις δεν συντρέχει λόγος ιδιαίτερης ανησυχίας. Αισθητός ο σεισμός και στη νότια Ιταλία.

Ads

Η δόνηση προήλθε 28 χιλιόμετρα ανατολικά – νοτιοανατολικά της Υδρας (87χλμ νότια της Αθήνας) και το εστιακό της βάθος ξεπερνά τα 100 χιλιόμετρα. Όπως ανέφερε η Κ. Ορφανογιαννάκη ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε πολλές περιοχές της Ελλάδας ακριβώς λόγω του εστιακού του βάθους.

O σεισμός έγινε αισθητός σε όλη την ανατολική και κεντρική Πελοπόννησο, χωρίς όμως να έχουν αναφερθεί ζημιές. Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή και στην Κρήτη.  Μέχρι το πρωί του Σαββάτου, σύμφωνα με την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας και το αστυνομικό τμήμα της Ύδρας, δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές και άλλου είδους καταστροφές.

Πρόκειται για έναν υποθαλάσσιο «σεισμό βάθους» με μεγάλο εστιακό βάθος και για μια μεμονωμένη περίπτωση και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις δεν συντρέχει λόγος ιδιαίτερης ανησυχίας, σημείωσε η διδάκτωρ σεισμολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Ιωάννα Καραγιάννη.

Ads

Ο σεισμός έγινε αισθητός και στην Ιταλία

Η δόνηση έγινε αισθητή στο ελληνόφωνο χωριό Καλημέρα, στην πόλη του Λέτσε και στην κωμόπολη Γκαλλίπολι, στην περιφέρεια της Απουλίας. Συγκεκριμένα τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως τον σεισμό κατάλαβαν κάτοικοι στην Σικελία, στην πόλη των Συρακουσών, ενώ κάτοικοι της Καλαβρίας, μέσω διαδικτύου, γράφουν ότι αισθάνθηκαν τον σεισμό, χωρίς όμως να έχουν σημειωθεί ζημιές.