Οι συμφωνίες με τη Siemens θα έχουν καταρτιστεί έως το τέλος του έτους, ώστε να τεθούν επιτέλους σε λειτουργία έως το μέσο του 2012 οι 7 νέοι σταθμοί του Μετρό οι οποίοι θα εξυπηρετούν το επιβατικό κοινό της δυτικής και νότιας Αθήνας, δεσμεύτηκε ο υπουργός Υποδομών Μάκης Βορίδης.

Ads

Μιλώντας στη Βουλή, στο πλαίσιο συζήτησης επερώτησης βουλευτών της ΝΔ με αντικείμενο τα οδικά έργα, αναφέρθηκε στους σταθμούς του Μετρό οι οποίοι είναι εδώ και καιρό έτοιμοι από κατασκευαστική άποψη, ωστόσο, δεν λειτουργούν λόγω ζητημάτων που αφορούν στις συνδιαλλαγές του Δημοσίου με τη γερμανική εταιρεία.

Πρόκειται για τους σταθμούς Περιστέρι, Ανθούπολη και Χαϊδάρι στη γραμμή 1 του Μετρό της Αθήνας προς τα δυτικά προάστια, όπως και Ηλιούπολη, Άλιμος, Αργυρούπολη και Ελληνικό στη γραμμή 2 του Μετρό προς τα νότια προάστια. 

Εκτός από το γεγονός ότι έχει καθυστερήσει η καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, η αδυναμία λειτουργίας των νέων σταθμών στερεί -σύμφωνα με τις εκτιμήσεις- έσοδα της τάξης των 185.000 ευρώ ημερησίως.
 
«Πρέπει άμεσα και θα γίνει μέχρι το τέλος του χρόνου, να προχωρήσει η σύμβαση με τη Siemens για τους σταθμούς του Μετρό που δεν λειτουργούν», δήλωσε ο υπουργός Υποδομών.

Ads

Ο ίδιος πρόσθεσε: «Αφενός έχουμε λιγότερα έσοδα για το σημαντικό αυτό μέσο από την στιγμή που είναι έτοιμοι οι επτά σταθμοί και αφετέρου έχουμε μεγαλύτερη επιβάρυνση στο κυκλοφοριακό και το περιβάλλον».