Μέτρα ασφαλείας στα συμβολαιογραφεία που αναλαμβάνουν ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς αναμένεται να πάρει, σύμφωνα με πληροφορίες η ΕΛ.ΑΣ., ύστερα από τις απανωτές επιθέσεις που έχουν σημειωθεί σε αυτά. 

Ads

Σύμφωνα με την Καθημερινή, η απόφαση ελήφθη και η σχετική διαταγή εκδόθηκε από τον γενικό αστυνομικό διευθυντή Αττικής στις 18 Ιανουαρίου, μετά την τελευταία επίθεση του Ρουβίκωνα σε συμβολαιογραφείο στην οδό Καποδιστρίου 18.

Προβλέπονται επιπλέον περιπολίες δικυκλιστών της ΔΙΑΣ σε Ακαδημίας, Βασιλίσσης Σοφίας, Πανεπιστημίου, Σταδίου, Αμαλίας, Γ΄ Σεπτεμβρίου κ.α. Επιπλέον διαταγή που απευθύνεται σε κατά τόπους τμήματα και υποδιευθύνσεις ασφαλείας ζητά τη διάθεση αστυνομικών με πολιτικά για την προστασία των συνολικά 18 συμβολαιογραφείων της Αττικής.

Κάθε ένα από αυτά τα γραφεία που διεξάγει ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς προβλέπεται, βάσει της διαταγής, να επιτηρείται από τέσσερις αστυνομικούς σε δύο βάρδιες: 7:00 – 15:00 και 15:00 – 22:00

Ads

Η παρουσία των αστυνομικών δεν θα εξαντλείται τις ημέρες των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών αλλά θα είναι σε καθημερινή βάση, καθώς ορισμένες από τις επιθέσεις έγιναν σε ημέρες που δεν εκτελούνταν πλειστηριασμοί.