Τελειωμό δεν έχουν οι μεθοδεύσεις της κυβέρνησης στον χώρο της Δικαιοσύνης, με επίκεντρο αυτή τη  φορά τις συνδικαλιστικές ενώσεις των δικαστών και των εισαγγελέων.

Ads

Μετά τη ρήξη που είχε προηγηθεί ανάμεσα σε μέλη του Δ.Σ. και του προεδρείου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, συνεδρίασε χθες το ΔΣ της Ένωσης   με αντικείμενο τις επικείμενες αρχαιρεσίες.  Αξίζει να σημειωθεί ότι το προεδρείο είχε ήδη φροντίσει να πάρει το πράσινο φως μαζί με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, ώστε να γίνουν οι εκλογές στο τέλος Ιουνίου με ασφαλή τρόπο. Η ευκαιριακή όμως πλειοψηφία που ήδη είχε διαμορφωθεί μετά τις σφοδρές αντιπαραθέσεις, ειδικά όταν η κυβέρνηση αποφάσισε αυθαίρετα μεταξύ άλλων να αυξήσει κατά 86 τους προέδρους Εφετών, χθες προχώρησε σε μια πρωτοφανή για την ΕΔΕ μεθόδευση.

Αποφασίζοντας να αναβάλει με πρόσχημα την πανδημία τις αρχαιρεσίες επ’ αόριστον, έκανε και ένα βήμα παραπέρα δηλώνοντας ότι θα προσφύγει για να διοριστεί προσωρινή διοίκηση η οποία, αν και θα απαρτίζεται από τα ήδη υπάρχοντα μέλη του Δ.Σ., θα ορίσει νέο προεδρείο και θα διεξάγει τις εκλογές όποτε… το κρίνει σκόπιμο! Πέρα από την αντικαταστατική αυτή ενέργεια, είναι φανερό ότι οι ομάδες του άρτι προαχθέντος Ν. Σαλάτα και του πρώην συμβούλου τού Χ. Αθανασίου, Π. Λυμπερόπουλου, θέλουν πάση θυσία να ηγηθούν της ΕΔΕ.