«Σκούρα» τα βρήκε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης όταν κλήθηκε να δώσει σε πρωινή εκπομπή του Σκάι συγκεκριμένες απαντήσεις αναφορικά με το «κοστολογημένο» κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ.

Ads

Συγκεκριμένα, όταν κάποιος από τους δημοσιογράφος ρώτησε «Αυτά τα χρήματα που θα κοστίσει το πρόγραμμα υπάρχουν, ή θα βρεθούν υπό την αίρεση της ανάπτυξης της οικονομίας δηλαδή θα είναι πάντα υπό την αίρεση πάμε ή δεν πάμε καλά;», ο Κωστής Χατζηδάκης είπε αρχικά: «Υπάρχουν στόχοι πρωτογενών πλεονασμάτων και επομένως κινούμαστε με βάση τους τεθέντες δημοσιονομικούς στόχους. Τα μέτρα έχουν αξιολογηθεί».

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι «Το κόστος είναι σε βάθος τετραετίας. Θα πετυχαίνουμε τον στόχο κάθε χρονιά. Αυτό σας νοιάζει. Κάθε μέτρο έχει την δική του επίδραση στον προϋπολογισμό», χωρίς όμως να δίνει σαφή απάντηση.

Τελικά, παρέπεμψε στο υπουργείο Οικονομικών για πιο συγκεκριμένες απαντήσεις. «Δεν έχω μπροστά μου έναν κατάλογο να σας λέω μέτρο, μέτρο και να βγάλουμε την άθροιση. Ρωτήστε το μεσημέρι στο Υπουργείο Οικονομικών…» είπε χαρακτηριστικά.

Ads