Σε εξέλιξη βρίσκεται, από τις 11:00, διαδικασία αποσυμφόρησης του λιμανιού του Πειραιά, μετά τα χθεσινά επεισόδια μεταξύ Αφγανών και Σύρων μεταναστών και προσφύγων, που είχαν ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά οκτώ άτομα.

Ads

Περίπου έξι πούλμαν θα μεταφέρουν 38 οικογένειες Σύρων- σχεδόν 300 άτομα- σε κέντρο προσωρινής φιλοξενίας, πρώην τουριστικό χώρο, στην Κυλλήνη.

Μεταφραστές και εθελοντές εξήγησαν το πρωί σε πρόσφυγες στην πύλη Ε-2 για ποιο λόγο θα πρέπει να μετακινηθούν και τους μίλησαν για τις καλύτερες συνθήκες που θα έχουν στα κέντρα φιλοξενίας.

Στο λιμάνι του Πειραιά βρίσκεται ισχυρή δύναμη του κεντρικού λιμεναρχείου, ενώ τη διαδικασία μεταφοράς των προσφύγων και των μεταναστών παρακολουθεί ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, αντιναύαρχος Σταμάτιος Ράπτης.

Ads

«Η αποσυμφόρηση του Πειραιά που ξεκινάει τώρα, θα βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε φαινόμενα, όπως το χτεσινοβραδινό, καθώς τα περισσότερα έχουν να κάνουν με το ότι υπάρχει πολύς κόσμος στο λιμάνι», τόνισε ο κ. Κυρίτσης.

Στον Πειραιά βρίσκονται περισσότεροι από 5000 πρόσφυγες και μετανάστες διαφορετικών εθνικοτήτων. 

Σε δεύτερο χώρο θα φύγουν με προορισμό τον Ελαιώνα περί τους 700 πρόσφυγες, αλλά προς το παρόν δεν είναι έτοιμος ο χώρος φιλοξενίας.