«Φύλλο και φτερό» κάνουν το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων και η ΚΓ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων το πωλητήριο του Ταμείου στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού, μετά τις αποκαλύψεις του tvxs.gr για το σκάνδαλο φοροδιαφυγής που εντόπισαν ελεγκτές του ΣΔΟΕ.

Ads

Σε δηλώσεις της προς την κρητική ιστοσελίδα cretapost.gr, η επικεφαλής της ΚΓ’ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Βασιλική Σηφακάκη είπε ότι οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και από το ΤΑΠ, το πόρισμα θα υποβληθεί στο υπουργείο Πολιτισμού και θα ακολουθήσει διαχειριστικός έλεγχος.
«Στόχος είναι να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση», επισήμανε η κ. Σηφακάκη.

Σημειώνεται ότι ελεγκτές του ΣΔΟΕ διαπίστωσαν ότι στη διάρκεια μίας ολόκληρης ημέρας δεν είχε κοπεί ούτε μία απόδειξη από το πωλητήριο του Μουσείου της Κνωσού.

Μάλιστα, οι ελεγκτές διαπίστωσαν ότι η ταμειακή μηχανή λειτουργούσε, αλλά ότι δεν είχε δηλωθεί ποτέ στην αρμόδια ΔΟΥ.

Ads

Όπως δήλωσε η κ. Σηφακάκη όταν ολοκληρωθεί ο έλεγχος της ΚΓ Εφορείας θα υπάρξει αναλυτικό πόρισμα που θα υποβληθεί στο υπουργείο Πολιτισμού ενώ θα ακολουθήσει και διαχειριστικός έλεγχος από το ίδιο το ΤΑΠ, στο οποίο αποδίδεται το σύνολο των κερδών των καταστημάτων με τα αναμνηστικά.

Η ανακοίνωση των αρχαιοφυλάκων

Σε ανακοίνωσή της, η Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φυλάξεως Αρχαιοτήτων σημειώνει: «Η ΠΕΥΦΑ αναμένει τα αποτελέσματα των ερευνών, των αρμοδίων ελεγκτικών μηχανισμών και ζητά ο έλεγχος να είναι προς πάσα κατεύθυνση και σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (κάτι που ξέχασε να αναφέρει το Δελτίο Τύπου του υπουργείου Πολιτισμού), ώστε οι ευθύνες αν υπάρχουν να αποδοθούν και να καταμεριστούν δίκαια».

Διαβάστε σχετικά: