Μετά το αδιέξοδο που έχει σημειωθεί στις συζητήσεις μεταξύ του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιου, στελέχη του ευρύτερου χώρου ζητούν από τον Κώστα Σημίτη να αναλάβει πρωτοβουλία για ανασύνταξη του χώρου.

Ads

Σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, όλο και περισσότεροι θεωρούν ότι ίσως είναι το πιο κατάλληλο πρόσωπο για να εγγυηθεί τις σχετικές διαδικασίες, καθώς θα μπορούσε να ενώσει την παράταξη για μια μεταβατική περίοδο χωρίς να απειλήσει τις φιλοδοξίες όσων ενδιαφέρονται να ηγηθούν. Άλλωστε, όπως αναφέρει η εφημερίδα, ο ίδιος επιμένει ότι η ευθύνη για το μέλλον ανήκει στα νεότερα στελέχη.

Σχολιάζοντας το δημοσίευμα, η πλευρά του πρώην πρωθυπουργού σημειώνει: «Ο Κώστας Σημίτης, έχει επανειλημμένα τονίσει την ανάγκη ενός ρεύματος μεταρρύθμισης από όλες τις δυνάμεις της Κεντροαριστεράς. Η επισήμανση αυτή δεν σημαίνει και την ανάληψη οργάνωσης αυτού του έργου. Το συγκεκριμένο έργο ανήκει σε αυτούς που συμμετέχουν σήμερα ενεργά στην πολιτική ζωή και εκπροσωπούν τις διάφορες τάσεις της Κεντροαριστεράς».

Από την πλευρά του, ο Παύλος Χρηστίδης, εκπρόσωπος τύπου ΠΑΣΟΚ, έκανε την παρακάτω δήλωση: «Κύκλοι που για δικούς τους λόγους, εδώ και καιρό, προσπαθούν να εμπλέξουν τον Κώστα Σημίτη, που αποτελεί κεφάλαιο για το χώρο, στην τρέχουσα πολιτική διαδικασία πήραν αποστομωτική απάντηση από τον ίδιο. Ελπίζω να αντιληφθούν, έστω και τώρα, ότι με αυτόν τον τρόπο, όχι μόνο δεν συμβάλουν στην υπόθεση της Κεντροαριστεράς αλλά τελικά εκτίθενται.»

Ads