Ο αστυνομικός που πυροβόλησε και συμμετείχε στη σύληψη τον Νίκο Μαζιώτη, του ηγέτη του “Επαναστατικού Αγώνας” στο Μοναστηράκι τον Ιούλιο του 2014, ήταν ο δράστης της δολοφονίας του ταξιτζή στην Καστοριά.

Ads

Μετά την αποκάλυψη και την ομολογία του δράστη, ο Νίκος Μαζιώτης, από τις φυλακές όπου κρατείται, ανάρτησε ένα κείμενο στο indymedia, για το “ποιόν αυτών που τον καταδίωξαν” εκείνο το μεσημέρι της 16ης Ιουλίου και “εν γένει των αστυνομικών και των σωμάτων ασφαλείας”.

Επιπλέον υποστηρίζει πως “η περίπτωση του αστυνομικού δολοφόνου του οδηγού ταξί στην Καστοριά δικαιώνει την επιλογή του Επαναστατικόυ αγώνα να στραφεί με αντάρτικο πόλης κατά μηχανισμών της οικονομικής και πολιτικής εξουσίας καθώς και κατά των σωμάτων ασφαλείας”.

“Σε τέτοιους δολοφόνους που χρησιμοποιούν τα όπλα -υπηρεσιακά ή μη- για να λύσουν τις προσωπικές τους διαφορές, στηρίζεται το σύστημα για να υπερασπίσει τα συμφέροντά του. Και είναι φυσικό αυτό, αφού ένα καθεστώς οργανωμένης βίας και τρομοκρατίας που καταπιέζει, εκμεταλλεύεται, ληστεύει και δολοφονεί έναν ολόκληρο λαό, σε τέτοιας χαμηλής υποστάθμης υποκείμενα μπορεί να στηρίζεται”,, αναφέρει μεταξύ άλλων και προσθέτει:

Ads

“Η περίπτωση Δημητρόπουλου δεν είναι η εξαίρεση αλλά ο κανόνας στην αστυνομία και στα σώματα ασφαλείας αφού διαχρονικά τα σώματα των πραιτοριανών του καθεστώτος, προσήλκυαν άτομα τα οποία εκτιμούσαν ότι μπορούν να βιαιοπραγούν και να εγκληματούν κατά πολιτών αυθαίρετα ,υπολογίζοντας στην ανοχή και τη συγκάλυψη λόγω της ιδιότητάς τους, αφού δεκάδες είναι οι περιπτώσεις αστυνομικών δολοφόνων που έπεσαν στα μαλακά από τη δικαστική εξουσία.

Δεν είναι η πρώτη φορά που αποδεικνύεται το ποιόν των διωκτών του Επαναστατικού Αγώνα. Ο Κων/νος Παπαθανασάκης πρώην –σήμερα, αστυνομικός της ΔΑΕΕΒ ,επικεφαλής του τμήματος «εσωτερικής τρομοκρατίας» και των ερευνών εναντίον μας το 2010 όταν είχαμε συλληφθεί για πρώτη φορά, ήταν αντικείμενο έρευνας για τη δολοφονία Πακιστανού μέσα στο αστυνομικό τμήμα Νίκαιας όπου υπηρετούσε το 2008, του Mohamed Kamal Atif”