Με άδεια χέρια γύρισε η κυβέρνηση από το Παρίσι όπου έλαβαν χώρα οι συζητήσεις του οικονομικού επιτελείου με την τρόικα. Οι δανειστές δεν έκαναν δεκτή καμία από τις προτάσεις της κυβέρνησης και όλα μένουν ανοιχτά για την αξιολόγηση που θα γίνει στο τέλος Σεπτέμβρη στην Αθήνα. Τώρα τα βλέμματα στρέφονται στη ΔΕΘ και στην παρουσία του πρωθυπουργού εκεί. Είναι γνωστή η πρόθεση του πρωθυπουργού να ανακοινώσει φοροελαφρύνσεις από τη Θεσσαλονίκη. Το σκηνικό τώρα περιπλέκεται καθώς χθες η τρόικα διεμήνυσε ότι αυτές θα εξεταστούν εν ευθέτω χρόνω ενώ στην περίπτωση που υπάρξουν ζητά ισοδύναμα μέτρα.

Ads

 
«Γκίκα χάσαμε» είναι ο τίτλος της Δημοκρατίας που σχολιάζει ότι η κυβέρνηση γύρισε από το Παρίσι με άδεια χέρια ενώ αναφορικά με τις φοροελαφρύνσεις σημειώνει ότι αυτές θα γίνουν «εν ευθέτω χρόνω». Στον αντίποδα η Καθημερινή ανακοινώνει ότι ο πρωθυπουργός θα εξαγγείλει μονομερώς στη ΔΕΘ φοροελαφρύνσεις.

image

image
 
«Η τρόικα άναψε κίτρινο στις φοροελαφρύνσεις» γράφουν Τα Νέα με τίτλο «Παζάρι στο Παρίσι». Πάντως η εφημερίδα διαλέγει για πρώτο θέμα την αύξηση – ρεκόρ στο κύμα μεταναστών από το Αιγαίο. «Βουλιάζουμε» είναι ο κεντρικός της τίτλος με το δημοσίευμα να σχολιάζει ότι «η Ευρώπη κλειδώνει τη Μεσόγειο».

Ads

image
 
«Στην πείνα άλλα 10 χρόνια» γράφει η Ελευθεροτυπία που παρουσιάζει την ετήσια έκθεση της ΓΣΕΕ που καταρρίπτει το success story της κυβέρνησης. «Κραχ στο ασφαλιστικό από 2024 έως 2028, η ανεργία στο 23% το 2020, 2 δισ. θα χάσουν οι εργαζόμενοι, επιπλέον 6,5 δισ. ευρώ για τις συντάξεις» προσθέτει η εφημερίδα.

image
 
«Τρόικα: απολύσεις και το 2015 στο Δημόσιο» είναι ο κεντρικός τίτλος της Εφημερίδας των Συντακτών που σημειώνει τη δουλοπρέπεια της κυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ απέναντι στις απαιτήσεις των δανειστών.

image
 
Οι αποφάσεις του Μάριο Ντράγκι είναι το πρώτο θέμα του Έθνους που τιτλοφορείται «Ντράγκισε το τείχος του Βερολίνου» και κάνει λόγο για ριζοσπαστική στροφή της ΕΚΤ παρά την ασφυκτική πίεση από Μέρκελ και Σόιμπλε. «Μικρή ανάσα για τα στεγαστικά από τις αποφάσεις Ντράγκι» βλέπει ο Ελεύθερος Τύπος

image

image

Όλα τα πρωτοσέλιδα: