Με αρνητικό τεστ για τον κορονοϊό θα γίνεται πλέον η είσοδος στην Ελλάδα, μετά το δεύτερο lockdown που ανακοινώθηκε σήμερα.

Ads

Σύμφωνα με τον Νίκο Χαρδαλιά όσοι φτάνουν στα αεροδρόμια της χώρας θα πρέπει να έχουν αρνητικό τεστ 48 ωρών και όσοι μπαίνουν από τα χερσαία σύνορα 72 ωρών.

Όπως συμπλήρωσε ο υφυπουργός  Προστασίας του Πολίτη «θα υπάρξει μεταβατική περίοδος πέντε ημερών».

Ειδικότερα, ανέφερε: «Από τη Δευτέρα όσοι θέλουν να εισέλθουν στη χώρα θα πρέπει να έχουν υποχρεωτικά και αρνητικό τεστ PCR. Πιο συγκεκριμένα, οι επιβάτες των πτήσεων εξωτερικού πρέπει να έχουν αρνητικό PCR που να έχει διεξαχθεί μέχρι και 48 ώρες πριν, ενώ για όσους εισέρχονται από τα χερσαία σύνορα πρέπει να έχουν αρνητικό PCR που να έχει διεξαχθεί μέχρι 72 ώρες πριν. Να σημειωθεί ότι υπάρχει μια μεταβατική περίοδος 5 ημερών, μέχρι και την επόμενη Τρίτη για την είσοδο από τα χερσαία λόγω pcr. Ενώ η εφαρμογή των μέτρων αυτών δεν θίγει τη διεξαγωγή δραστηριοτήτων που συνδέονται με διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας» και κατέληξε:

Ads

«Παραμένει επίσης υποχρεωτική, και θα ήθελα να δοθεί προσοχή σε αυτό, η συμπλήρωση της φόρμας PLF για όλους όσους έρχονται από το εξωτερικό σε οποιοδήποτε αεροδρόμιο μας, ενώ από τη Δευτέρα υποχρέωση συμπλήρωσης PLF ισχύει και για όσους ταξιδεύουν προς το εξωτερικό. Περισσότερες λεπτομέρειες για τη σχετική φόρμα θα σας δώσουμε στην αυριανή ενημέρωση.

Η αεροπορική μετακίνηση στο εσωτερικό της χώρας επιτρέπεται αποκλειστικά και μόνο για επιστροφή στη μόνιμη κατοικία, επανένωση οικογενειών, επαγγελματικούς λόγους και λόγους υγείας».