Στις 11 το βράδυ, απουσία οποιουδήποτε μέλους της πανεπιστημιακής κοινότητας, επιχείρησε να κάνει «πρεμιέρα» η πανεπιστημιακή αστυνομία (ΟΠΠΙ) στην πρυτανεία του ΑΠΘ.

Ads

Άμεση ήταν η αντίδραση των φοιτητών, οι οποίοι κάλεσαν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την πρυτανεία του ΑΠΘ προκειμένου να εμποδίσουν την εγκατάσταση της πανεπιστημιακής αστυνομίας.

Οι φοιτητές συγκεντρώθηκαν στις 23.30 περίπου στον προαύλιο χώρο του ΑΠΘ, ωστόσο δεν βρήκαν εκεί τους αστυνομικούς των ΟΠΠΙ, που είχαν αποχωρήσει. Παρόντες ήταν όμως διμοιρίες των ΜΑΤ.

Η συγκέντρωση μετατράπηκε σε πορεία διαμαρτυρίας, την οποία τα ΜΑΤ ακολούθησαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, μέχρι τις 01.00 περίπου.

Ads

Η «πρεμιέρα» της ΟΠΠΙ στο ΑΠΘ ήρθε λίγες ώρες μετά τηνεπίθεση των ΜΑΤ εναντίον της πανεκπαιδευτικής κινητοποίησης στην Αθήνα, όπου επιτέθηκαν με χημικά και γκλοπ κατά των διαδηλωτών στα Προπύλαια, πριν καν παραταχθούν στο δρόμο.

Σήμερα, από τα ξημερώματα ξεκίνησαν να συγκεντρώνονται στην Πρυτανεία του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου οι φοιτητές, προκειμένου να εμποδίσουν τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για επιβολή της παρουσίας αστυνομικών μέσα στο πανεπιστημιακό ίδρυμα.

Ήδη στις 07.00 το πρωί υπήρχε μαζική παρουσία των φοιτητών στο σημείο, όπου βρήκαν απέναντί τους να τους περιμένουν τα ΜΑΤ, και λίγο αργότερα τους άνδρες της ΟΠΠΙ.