Να εμφανιστεί στη Σύνοδο Κορυφής με πρόταση που θα έχει συμφωνηθεί με τους θεσμούς ζήτησαν από τον Αλέξη Τσίπρα οι Μέρκελ και Ολάντ, σύμφωνα με τους Financial Times. 

Ads

Ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε σήμερα τηλεφωνικές συνομιλίες με την Γερμανίδα Καγκελάριο και τον Γάλλο Πρόεδρο προκειμένου να τους ενημερώσει για τη νέα πρόταση της κυβέρνησής του. 

Σύμφωνα με τους FT, οι δύο ηγέτες εξήγησαν στον Αλέξη Τσίπρα ότι στην Σύνοδο Κορυφή δεν μπορεί πρακτικά να γίνει διαπραγμάτευση και του απηύθυναν έκκληση να φτάσει σε μια συμφωνία με τους θεσμούς. Φέρεται επίσης να του επισήμαναν πως σε αυτή την φάση το ζήτημα του χρέους μόνο ως γενική σημείωση θα μπορούσε να τεθεί.

«Αν επιτευχθεί μια συμφωνία, τότε η σύνοδος μπορεί να αρχίσει την συζήτηση για το ελληνικό χρέος και μια τρίτη διάσωση» τονίζει η εφημερίδα. 

Ads

Στελέχη της ελληνικής κυβέρνησης πάντως μετά τις επαφές του Αλέξη Τσίπρα τόνιζαν ότι η συζήτηση έχει φθάσει στην πιο σοβαρή της φάση και πως η ελληνική πλευρά έχει υψηλά στην ατζέντα το ζήτημα της συνολικής αντιμετώπισης του χρέους.