Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ σε συνέντευξή της στην Saarbrucker Zeitung δηλώνει πως «δεν επιθυμεί τη χαλάρωση των πιέσεων προς την Αθήνα σε ό,τι αφορά στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, αντίθετα με όσα ισχυρίζονται οι Σοασιαλδημοκράτες».

Ads

 
«Η αντιπολίτευση επιμένει ότι το μόνο που θέλει ο κυβερνητικός συνασπισμός είναι να διασωθεί ο ίδιος την ημέρα των εκλογών», σημειώνει η Μέρκελ, σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, και προσθέτει ότι η καγκελάριος επέμεινε ότι δεν μπορεί να πει τίποτε για ένα πρόγραμμα που έχει ακόμη ένα χρόνο μπροστά του για να ολοκληρωθεί.
 
Από την πλευρά του, ο υποψήφιος για την καγκελαρία των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών Πέερ Στάινμπρουκ αναμένεται να ζητήσει ξεκάθαρες απαντήσεις από την Άγκελα Μέρκελ σχετικά με το ενδεχόμενο ενός τρίτου δανειακού πακέτου προς την Ελλάδα κατά το debate της προσεχούς Κυριακής αλλά και στο πλαίσιο κοινοβουλευτικής συνεδρίασης.
 
Μιλώντας στην «Suedwest Presse» ο Στάινμπρουκ αναφέρει πως ο κυβερνητικός συνασπισμός «μοιράζει καθόλη την διάρκεια του προεκλογικού αγώνα υπνωτικά χάπια και προσπαθεί να συγκαλύψει το γεγονός ότι η σταθεροποίηση του ευρώ θα στοιχίσει στους Γερμανούς».
 
Ο υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών τονίζει ακόμη ότι εάν ισχύουν οι τελευταίες δηλώσεις του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε περί ενός νέου πακέτου για την Ελλάδα, «η καγκελάριος πρέπει να αποσαφηνίσει τη θέση της προς τους πολίτες».
 
Σε άλλη συνέντευξή του στο ARD υποστηρίζει ότι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, «κάπως υποσυνείδητα αλλά και με άνεση», άλλαξε την ημερήσια διάταξη της προεκλογικής περιόδου, γεγονός που δεν επιθυμούσε να συμβεί η Άγκελα Μέρκελ.