Για «περιφρόνηση προς τους θεσμούς, τη δικαιοσύνη, την ίδια τη Δημοκρατία» κατηγορεί την κυβέρνηση το ΜέΡΑ25 σχολιάζοντας την ανακοίνωση του υπ. Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη σχετικά με τις συνθήκες θανάτου του Βασίλη Μάγγου από τον Βόλο. 

Ads

«Η είδηση για το θάνατο του Βασίλη Μάγγου, ενός νέου ανθρώπου που στις 13 Ιουνίου είχε ξυλοκοπηθεί βάναυσα από τα ΜΑΤ κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης αλληλεγγύης στους συλληφθέντες διαδήλωσης κατά της καύσης σκουπιδιών από την LAFARGE / ΑΓΕΤ, σκόρπισε ρίγος στη ραχοκοκαλιά κάθε δημοκρατικού πολίτη», αναφέρει ανακοίνωση του ΜΕΡΑ25, στην οποία δηλώνει το κόμμα ότι «τηρεί την αυτονόητη υπεύθυνη στάση της αναμονής για το επίσημο πόρισμα προτού τοποθετηθεί συγκεκριμένα για τις πτυχές αυτής της δυσάρεστης εξέλιξης». 

«Δε συμβαίνει το ίδιο με τον υπουργό ΠροΠο Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος έσπευσε με ανακοίνωσή του να προκαταβάλει το πόρισμα της έρευνας για τις συνθήκες θανάτου του», συνεχίζει η εν λόγω ανακοίνωση, τονίζοντας ότι «δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνει αυτό ο κ. Χρυσοχοϊδης, πράγμα που σημαίνει ότι το λάθος μήνυμα που εκπέμπει προς τους υφισταμένους του για ασυλία και πολιτική κάλυψη, ανεξαρτήτως των πράξεων ή των παραλείψεών τους, είναι πάγια πολιτική επιλογή με την κάλυψη του Πρωθυπουργού».

«Η περιφρόνηση αυτή προς τους θεσμούς, τη δικαιοσύνη, την ίδια τη Δημοκρατία, είναι μια επιλογή που μοιραία θα καταπιεί τους εμπνευστές της. Το μόνο ερώτημα είναι πόση ζημιά θα αφεθούν να κάνουν στο πολίτευμα πριν ο λαός τους πετάξει στα αζήτητα της Ιστορίας», καταλήγει το ΜΕΡΑ25.

Ads

Διαβάστε επίσης: