Ένταση επικράτησε στην πορεία διαμαρτυρίας των κατοίκων του Μενιδίου, όταν λίγο πριν τις 9 το βράδυ, μικρή ομάδα κουκουλοφόρων βρέθηκε μπροστά από την πορεία και στη συνέχεια πέταξε μολότοφ στο σπίτι του 23χρονου Ρομά που συνελήφθη για τον θάνατο του 11χρονου μαθητή.

Ads

Από τις μολότοφ εκδηλώθηκε φωτιά στην αυλή ενός σπιτιού, η οποία σβήστηκε πριν πάρει διαστάσεις.

Όταν αντιλήφθηκαν την παρουσία τηλεοπτικών καναλιών οι κουκουλοφόροι επιτέθηκαν σε δημοσιογράφους και τεχνικούς τραυματίζοντας έναν εικονολήπτη της ΕΡΤ.

Ακολούθησε επέμβαση των ΜΑΤ.

Μετά την ένταση και λόγω του φόβου ότι τα επεισόδια μπορεί να επεκταθούν οι κάτοικοι που πραγματοποιούσαν την πορεία διασκορπίστηκαν.

Ads

Σημειώνεται ότι εκατοντάδες κάτοικοι του Μενιδίου πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Λεωφόρο Δημοκρατίας για τον άδικο χαμό του 11χρονου Μάριου.

Οι κάτοικοι της περιοχής διαμαρτύρονται για την εγκληματικότητα που επικρατεί στην πόλη, τα «γκέτο» που έχουν δημιουργήσει κυρίως Ρομά διακινώντας ναρκωτικά και όπλα, αλλά και για την έλλειψη αστυνόμευσης. Αφού έκλεισαν για αρκετή ώρα τη Λεωφόρο Δημοκρατίας στο Μενίδι, γύρω στις 20:00 ξεκίνησαν πορεία προς το σημείο που σκοτώθηκε ο 11χρονος μαθητής.

Στο σημείο βρέθηκε και ο δήμαρχος Αχαρνών Γιάννης Κασσαβός, ο οποίος έγινε αποδέκτης έντονων παραπόνων από τους κατοίκους μετά το τραγικό περιστατικό και τόνισε πως έχει ζητήσει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό προκειμένου να στείλει το μήνυμα ότι το Μενίδι δεν είναι πόλη δεύτερης κατηγορίας.