Ένταση επικράτησε στον σταθμό του προαστιακού στο Μενίδι, τον οποίο απέκλεισαν συμβολικά κάτοικοι και φορείς με επικεφαλής τον δήμαρχο της πόλης, Χρήστο Κασσαβό, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την εγκληματικότητα στην πόλη, με αφορμή τον θάνατο του 11χρονου μαθητή.

Ads

Δυνάμεις των ΜΑΤ έκαναν χρήση δακρυγόνων και κροτίδων στην προσπάθειά τους να εμποδίσουν ομάδα ατόμων που αποσπάστηκαν από το κυρίως σώμα της συγκέντρωσης και επιχείρησαν να περάσουν σιδηροδρομική γραμμή για να φτάσουν στον οικισμό των Ρομά, πετώντας πέτρες και άλλα αντικείμενα κατά των αστυνομικών.

Νωρίτερα, οι κάτοικοι και οι φορείς πραγματοποίησαν πορεία από το κέντρο του Μενιδίου προς τον τοπικό σταθμό του προαστιακού,  ενώ αύριο το απόγευμα πρόκειται να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας των κατοίκων έξω από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Εξάλλου, σήμερα, καταδικάστηκε σε 40 μήνες φυλάκιση για άσκοπους πυροβολισμούς, την ίδια ημέρα και ώρα που έχασε τη ζωή του ο 11χρονος μαθητής στο Μενίδι, ο 23χρονος Ρομά που είχε συλληφθεί από την αστυνομία μετά την τραγωδία.

Ads

Αργότερα, το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημά του για αναστολή εκτέλεσης της ποινής και αφέθηκε ελεύθερος.

https://www.facebook.com/protothemagr/videos/10154890365487199/

https://www.facebook.com/protothemagr/videos/10154890328707199/