Πέντε ανήλικοι, ηλικίας περίπου 15 και 16 ετών, εισέβαλαν σε γυμνάσιο στο Μενίδι, την ώρα του μαθήματος, με σκοπό την επίθεση στα παιδιά που έκαναν μάθημα.

Ads

Τα 5 άτομα επιχείρησαν να μπουν στο κτίριο με σιδηρογροθιές και σιδηρολοστούς, όμως, ο διευθυντής του σχολείου τους αντιλήφθηκε και κλείδωσε την πόρτα.

Ένας από αυτούς ωστόσο, κατάφερε να πηδήξει από την πόρτα και να προχωρήσει στο προαύλιο, στο οποίο εκείνη την ώρα γίνονταν μάθημα.

Από ανοιχτό παράθυρο, ο ίδιος μπήκε σε μία αίθουσα, η οποία είχε κλειδωμένη την πόρτα.

Ads

Σύμφωνα με την πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αχαρνών, Γ. Ευθυμιάδου, η οποία μίλησε στον ΑΝΤ1 «οι μαθητές ήταν από άλλο σχολείο και είχαν διαφορές με μαθητές από το σχολείο στο οποίο εισέβαλαν.

Ο αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Αχαρνών δήλωσε πως «τέτοια περιστατικά χαρακτηρίζουν το Μενίδι», καθώς γίνονται συνέχεια.

Αναφέρθηκε ακόμα και σε απαγωγή μαθητή από το σχολείο, αλλά και περιστατικά πυροβολισμών με μαθητές τραυματίες, μετά το θάνατο του μικρού Μάριου.

«Η κατάσταση έχει ξεφύγει, όμως, το πρόβλημα δεν λύνεται», τόνισε ο ίδιος, ζητώντας από την Πολιτεία να λάβει τα αναγκαία μέτρα.