Νέο πολιτικό ζήτημα, μετά την υπόθεση Σγουρίδη,  προκαλεί στην κυβέρνηση η υπόθεση Σφακιανάκη και η – θυελλώδης – παραμονή του στη διεύθυνση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Ads

Η χθεσινή απόφαση μετάθεσής του σε άλλη, ανενεργό, διεύθυνση ανακλήθηκε σήμερα, μετά από τις σκληρές αντιδράσεις της αντιπολίτευσης και παρά τις πρωινές δηλώσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα στη Βουλή που καταλόγισε στον υποστράτηγο δίκτυο «δημοσίων σχέσεων».

Με βάση ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, που εκδόθηκε αργά το μεσημέρι, «έγινε δεκτή η προσφυγή του Υποστρατήγου ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗ Εμμανουήλ και ακυρώθηκε η τοποθέτηση του στον Κλάδο Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού/Α.Ε.Α.»

Παρά την ανάκληση της μετάθεσης κυβερνητικές πηγές επέμεναν και μετά την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ ότι ο Μανώλης Σφακιανάκης δεν θα επιστρέψει στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ωστόσο κατά άλλους έγκυρους κυβερνητικούς κύκλους «ο Μανώλης Σφακιανάκης παραμένει στη θέση του».

Ads

Η ανάκληση της έγινε εν μέσω θύελλας από πολιτικά κόμματα και media, ενώ η Νέα Δημοκρατία έφερε το θέμα στη Βουλή με τον αρμόδιο τομεάρχη της Δημήτρη Κυριαζίδη να καταγγέλλει «πρωτοφανείς μεθοδεύσεις, καρατομήσεις και εξοστρακισμούς αξιών ανωτάτων αξιωματικών της ΕΛΑΣ».

Είχαν προηγηθεί οι αιχμηρές δηλώσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα, ο οποίος τόνισε: «Τα στελέχη κρίνονται από τις πραγματικές αστυνομικές τους ικανότητες, και όχι από τις ικανότητες που έχουν να κάνουν στις δημόσιες σχέσεις και το χρόνο που διαθέτουν στα ΜΜΕ». Ο υπουργός είπε ακόμη πως από χθες «γίνεται ντόρος τον οποίο υιοθετούν και ορισμένοι βουλευτές».