Υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού ήταν πράγματι οι δυο γυναίκες που κάλεσαν την αστυνομία σε κινηματογράφο που έπαιζε την ταινία «Τζόκερ», όπως είπε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη σε δήλωσή της στην πρωινή εκπομπή του ANT1. 

Ads

Η υπουργός Πολιτισμού υποστήριξε ότι καταδικάζει την πράξη των δυο υπαλλήλων, ότι οι δυο γυναίκες έδρασαν αυτοβούλως και ότι κανείς από την ιεραρχία του υπουργείου δεν γνώριζε τίποτα, ενώ όπως είπε «αναρωτιέται ποια ήταν τα κίνητρά τους». 

Είπε επίσης ότι οι δυο γυναίκες ανήκουν στο προσωπικό της γενικής διεύθυνσης Σύγχρονου Πολιτισμού και είναι μέλη Επιτροπής που εξετάζει την καταλληλότητα των ταινιών. Η επιτροπή, όπως εξήγησε η κα Μενδώνη, είναι γνωμοδοτική και οι δύο υπάλληλοι έχουν το δικαίωμα ελέγχου αλλά αποκλειστικά στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους, δηλαδή στον γνωμοδοτικό τους ρόλο. 

«Έλεγχος δηλαδή σημαίνει ότι μπορούν να διαπιστώσουν εάν ένας αιθουσάρχης προβαίνει σε κάποια παράβαση. Σε καμία περίπτωση όμως δε σημαίνει ότι μπορούν να ζητήσουν κατασταλτικά μέτρα. Οι δύο κυρίες δεν είχαν καμία αρμοδιότητα καταστολής, καμία αρμοδιότητα να καλέσουν την αστυνομία. Από τη στιγμή που κινήθηκαν με υπαλληλική ιδιότητα, όφειλαν να έχουν ενημερώσει την ιεραρχία του υπουργείου».  

Ads

«Σε κάθε περίπτωση, το ΥΠΠΟ δεν είχε δώσει καμία εντολή και αγνοούσε το θέμα, οι κυρίες αυτές δεν ενημέρωσαν, υπερέβησαν τις όποιες αρμοδιότητες και γι’ αυτό θα κινηθεί η διαδικασία που προβλέπεται για την τιμωρία τους», πρόσθεσε η Λίνα Μενδώνη.