Μεμονωμένες περιπτώσεις προσφυγής πρώην βουλευτών για τις οποίες το υπουργείο Οικονομικών ήταν υποχρεωμένο να ανταποκριθεί στις αποφάσεις της Δικαιοσύνης αφορά η καταβολή αναδρομικών αυξήσεων σε συνταξιούχους βουλευτές υποστηρίζει η Βουλή.

Ads

Απαντώντας στον θόρυβο που δημιουργήθηκε για τη διάταξη με την οποία το Δημόσιο αποδέχεται δικαστικές αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου που δίνουν αναδρομική αύξηση έως και 100.000 ευρώ σε συνταξιούχους βουλευτές, η οποία περιλαμβάνεται σε νομοσχέδιο του ΥΠΟΙΚ, σύμφωνα με δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου» της Τετάρτης, η Βουλή σημειώνει ότι έχει αποφασίσει δύο φορές έως σήμερα τη μείωση των αποδοχών των βουλευτών.

«Μάλιστα, από ετών έχει εγκρίνει ομόφωνα να μην παρακολουθεί η βουλευτική αποζημίωση την αύξηση των αποδοχών του Προέδρου του Αρείου Πάγου όπως ίσχυε κατά το γνωστό ψήφισμα μετά τη μεταπολίτευση» σημειώνει.

Η Ένωση Συνταξιούχων Βουλευτών είχε αντιστοιχηθεί με αυτές τις αποφάσεις της Βουλής και δεν είχε προχωρήσει σε προσφυγή για τη διεκδίκηση των ως άνω αναδρομικών. Οι δε συντάξεις που έχουν δοθεί έχουν μειωθεί σε ποσοστό περισσότερο από 50%.

Ads

«Κατόπιν τούτων, ο θόρυβος ο οποίος δημιουργήθηκε αφορά σε μεμονωμένες περιπτώσεις προσφυγής πρώην βουλευτών, για τις οποίες το Υπουργείο Οικονομικών ήταν υποχρεωμένο να ανταποκριθεί στις αποφάσεις της Δικαιοσύνης. Ο τρόπος και ο χρόνος που το ΥΠΟΙΚ θα χειριστεί το εν λόγω ζήτημα θα ανακοινωθεί αρμοδίως» καταλήγει η ανακοίνωση.