Στην πρεσβεία του Μεξικού, στο Κολωνάκι, εισέβαλαν περίπου δέκα μέλη της αντιεξουσιαστικής ομάδας «Ρουβίκωνας».

Ads

Τα μέλη της ομάδας μοίρασαν φυλλάδια, στα οποία ανέφεραν ότι διαμαρτύρονται για τη διαφθορά που επικρατεί στο Μεξικό και τις δολοφονίες φοιτητών και αντικαθεστωτικών δημοσιογράφων.

Στη συνέχεια ανάρτησαν πανό σε παράθυρο του κτιρίου της πρεσβείας.

Σε κείμενο που ανήρτησε η ομάδα σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, αναφέρει ότι πραγματοποιεί κατάληψη στην καταγγέλλοντας «την κτηνώδη καταστολή» κινητοποιήσεων στο Μεξικό «που είχε σαν αποτέλεσμα το θάνατο τουλάχιστον 12 διαδηλωτών και τον τραυματισμό πολλών δεκάδων».

Ads

«Στεκόμαστε δίπλα στους αγωνιζόμενους λαούς του Μεξικό, ενώνοντας τη φωνή μας με τη δική τους στο δίκαιο αγώνα τους για αξιοπρέπεια και ελευθερία. Απαιτούμε από το διεφθαρμένο μεξικανικό κράτος να τερματίσει την καταστολή, να πάψει τις διώξεις στους αγωνιστές, να ελευθερώσει τους πολιτικούς κρατούμενους και να σταματήσει την καταλήστευση των αυτόχθονων φυλών και την αρπαγη και καταστροφή της γης τους», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανάρτηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρέσβης του Μεξικού ζήτησε από τα μέλη του Ρουβίκωνα να αποχωρήσουν, προειδοποιώντας ότι διαφορετικά θα επέμβει η αστυνομία.

Έξω από την πρεσβεία βρίσκεται αστυνομική δύναμη.