«Κατά 400 εκατομμύρια μειώνεται ο προϋπολογισμός για την πρόνοια, για πρώτη φορά μετά από 4,5 χρόνια συνεχούς αύξησης», ανέφερε κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεανώ Φωτίου. Όπως είπε, η μείωση αυτή είναι από τα επιδόματα που χορηγούνταν στη μεσαία τάξη.

Ads

Μεταξύ άλλων, η Θεανώ Φωτίου επισήμανε ότι επέρχεται μείωση κατά 139 εκατ. στο επίδομα παιδιού, μείωση κατά 30 εκατομμύρια στα σχολικά γεύματα, μείωση κατά 173 εκατομμύρια στα αναπηρικά επιδόματα, μείωση κατά 53 εκατομμύρια του επιδόματος ενοικίου.

Όπως όμως επισήμανε, η κυβέρνηση αυξάνει ένα επίδομα. «Τι αυξάνετε; Το μόνο επίδομα που αφορά την φτώχεια. Το ΚΕΑ, που του αλλάζετε όνομα και το λέτε ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα. Εσείς που είσαστε κατά των επιδομάτων της φτώχειας, κόβετε κατά 400 εκ. τα επιδόματα που αφορούν τα μεσαία στρώματα και αυξάνετε κατά 170 εκ. το επίδομα της φτώχειας», παρατήρησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και σχολίασε για τις παρεμβάσεις των βουλευτών της κυβερνητικής πλειοψηφίας, στη συζήτηση του προϋπολογισμού: «βιώνουμε εδώ έναν παραλογισμό. Όλοι οι βουλευτές της ΝΔ μας εξηγούν γιατί με τον προϋπολογισμό τελειώνει η επιδοματική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ που έγδαρε την μεσαία τάξη. Όμως η κ. Μιχαηλίδου μας διαβεβαίωσε χθες ότι όπως είπε και ο πρωθυπουργός καμία επιδοματική πολιτική δεν περικόπτεται αλλά αντίθετα διευρύνεται. Τι τελικά ισχύει; Το σκονάκι που σας έδωσαν για να επαναλαμβάνετε, ή αυτό που λέει η αρμόδια υφυπουργός;».