Μετά την μείωση του ενεργειακού κόστους, τη διευκόλυνση των αδειοδοτήσεων και την ενίσχυση μέσω νέου ΕΣΠΑ, κυβέρνηση εστιάζει πλέον στη μείωση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών για τη στήριξη της βιομηχανίας.

Ads

 
Το ζήτημα τέθηκε την Παρασκευή κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της διυπουργικής επιτροπής για τη βιομηχανική πολιτική που πραγματοποιήθηκε υπό τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη.
 
Ο υπουργός Εργασίας μετά τη συνεδρίαση ανέφερε πως εκκρεμεί η μείωση του μη μισθολογικού κόστους κατά 3,9 μονάδες, ζήτημα που βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την τρόικα. Αυτό που εξετάζεται σύμφωνα με πηγές του υπουργείου είναι αν η μείωση των εισφορών θα γίνει εφάπαξ ή σε τρεις φάσεις, από 1,3 μονάδες κάθε έτος.
 
Από την πλευρά του ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γ. Μανιάτης, που συμμετείχε στη σύσκεψη, επεσήμανε ότι ζητήθηκε από τη βιομηχανία, με αφορμή τη μείωση του ενεργειακού κόστους, να πάρει αποφάσεις προκειμένου να αυξηθεί η απασχόληση και να μειωθεί η ανεργία.
 
Εκπρόσωποι της βιομηχανίας που μετείχαν στη συνεδρίαση απέφυγαν να αναλάβουν οποιαδήποτε δέσμευση που να συνδυάζεται με την απασχόληση. Στη σύσκεψη μετείχαν ακόμη ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας και οι υφυπουργοί Ανάπτυξης Θ. Σκορδάς και Περιβάλλοντος Α. Παπαγεωργίου.