Στις αντιδράσεις των ιδιοκτητών ακινήτων για την γενικευμένη χρήση του μέτρου μείωσης των ενοικίων αναφέρθηκε μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Mega ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων, Στράτος Παραδιάς, αποκαλύπτοντας πως έχει κατατεθεί από τη μεριά της Ομοσπονδίας πρόταση προς την κυβέρνηση για μείωση του ΕΝΦΙΑ του ΕΝΦΙΑ κατά 25%.

Ads

«Είμαστε στο κέντρο των πλητόμμενων αυτή τη στιγμή. Δεν μας ενοχλεί η επέκταση του μέτρου της μείωσης των ενοικίων, αλλά το γεγονός ότι δεν υπάρχει κάποιο αντίβαρο. Έρχονται κυρώσεις καρμανιόλα αν δεν ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους θα έχουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων, που δέχονται αυτή την στιγμή την περικοπή ενοικίων κατά 40%», υποστήριξε ο κ. Παραδιάς.

«Υπάρχουν χρέη, από προηγούμενους μήνες, άσχετους με την σημερινή κρίση, που δικαστικά δεν μπορούν να προωθηθούν. Κι ακόμα και αν υπάρχουν δικαστικές αποφάσεις, δεν μπορούν να εφαρμοστούν», σημείωσε και πρόσθεσε:   «Τη μειώση την αντιλαμβανόμαστε, αλλά δεν υπάρχει αντίστοιχη στήριξη των ιδιοκτητών ακινήτων. Θα μπορούσε να ισχύσει μείωση στον ΕΝΦΙΑ. Για τους συνεπείς φορολογούμενους μας ενδιαφέρει. Δεν υπάρχουν μισθώσεις αυτή την στιγμή. Δεν υπάρχει διάθεση ή δυνατότητα από το κράτος, ζητήσαμε μείωση 25%. Δεν έχουμε πάρει απάντηση.»