Διατεθειμένος να παραιτηθεί από μεταβατικός πρόεδρος δήλωσε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, με την προϋπόθεση όμως ότι θα παραιτηθούν ο Απόστολος Τζιτζικώστας από περιφερειάρχης Θεσσαλονίκης και οι Άδωνις Γεωργιάδης και Κυριάκος Μητσοτάκης από κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι της Νέας Δημοκρατίας. Σφοδρή επίθεση σε Σαμαρά και Βορίδη τους οποίους κατηγορεί για τις σχέσεις τους με την εταιρεία που ανέλαβε τη διεξαγωγή των εκλογών. 

Ads

«Είμαι διατεθειμένος να παραδώσω την καρέκλα του μεταβατικού προέδρου», δήλωσε έξω από τα γραφεία της ΝΔ στη Συγγρού ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης μετά την αναβολή των εσωκομματικών εκλογών, υποστηρίζοντας ότι δεν είναι γατζωμένος στην καρέκλα. Σημείωσε ότι θα ζητήσει να οριστεί μεταβατικός πρόεδρος από σήμερα, «ώστε να προχωρήσουμε στις εσωκομματικές εκλογές».

Έκανε μάλιστα προτάσεις για τα πρόσωπα που θα μπορούσαν να αναλάβουν τη θέση του μεταβατικού προέδρου και ειδικότερα αναφέρθηκε στη Μαριέτα Γιαννάκου, τον Γιάννη Βαρβιτσιώτη, τον Δημήτρη Σιούφα και την Άννα Ψαρούδα-Μπενάκη. Στη συνέχεια, ωστόσο, ανέφερε ότι θα ζητήσει να οριστεί μεταβατικός πρόεδρος από σήμερα – ο Γιάννης Πλακιωτάκης – για να προχωρήσει άμεσα η διαδικασία των εσωκομματικών εκλογών. 

Στη συνέχεια ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης αναφέρθηκε στην ακύρωση των εσωκομματικών εκλογών της ΝΔ σημειώνοντας ότι το θέμα ήταν απολύτως τεχνικό και δεν έπρεπε να πολιτικοποιηθεί. 

Απέρριψε τις ευθύνες που του προσάπτουν οι συνυποψήφιοί του για το φιάσκο στη χθεσινή διαδικασία, λέγοντας πως «όλοι γνώριζαν τη συγκεκριμένη εταιρεία, αντιπρόσωποι όλων των υποψηφίων μετέχουν στην ΚΕΦΕ». «Και ο κ. Σαμαράς είχε εγγυηθεί σε συνεργάτη δικό μου για την εταιρεία, γιατί λοιπόν εκπλήσσονται όλοι;», πρόσθεσε και συνέχισε: «Τόσο θράσος σήμερα να λένε ότι έφταιγα εγώ, μάλλον έφταιγα γιατί τους εμπιστεύτηκα». 

Ads

«Είναι υποκριτικό υπουργοί που συμμετείχαν στην κυβέρνηση που έδινε έργα σε αυτή την εταιρεία να τα λένε αυτά. Όπως άκουσα και τον κ. Βορίδη που είχε δικηγορικές σχέσεις με την εταιρεία» πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας πως «οι άρτι αφιχθέντες θα έπρεπε να δείξουν σεβασμό σε όσους έδωσαν τη ζωή τους σε 41 χρόνια στο κόμμα για να τους υποδεχθεί».

Μάλιστα προανήγγειλε μήνυση κατά της εταιρείας που ανέλαβε τις εκλογές της ΝΔ για προσωπική ηθική βλάβη. Ανέφερε επίσης ότι θα σκεφτεί αν θα κάνει το ίδιο και εναντίον του προέδρου της ΚΕΦΕ και γραμματέα του κόμματος Ανδρέα Παπαμιμίκου, του διευθυντή της ΝΔ Δημήτρη Τσιμάρα και του διευθυντή πληροφορικής του κόμματος Νίκου Πέτσα.

«Την ώρα που το καράβι πάει να βυθιστεί, αντί να το σώσουμε, αυτοί κάνουν επιθέσεις και ζητούν και την παραίτησή μου;», διερωτήθηκε τέλος και συμπλήρωσε: «Βρίσκω πολύ υποκριτικό να λένε ότι δεν γνώριζαν και να ζητούν και την παραίτηση του προέδρου». 

Άμεσες αντιδράσεις από Άδωνι και Τζιτζικώστα

Αμέσως μετά τις δηλώσεις Μεϊμαράκη ο Άδωνις Γεωργιάδης ανακοίνωσε μέσω twitter ότι παραιτείται από κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ και τόνισε ότι περιμένει την παραίτηση Τζιτζικώστα. 

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας, ωστόσο, διεμήνυσε μέσω συνεργατών του ότι δεν προτίθεται να παραιτηθεί, δηλώνοντας πως η Περιφέρεια δεν έχει καμία σχέση με το φιάσκο των εκλογών.

Από την πλευρά ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραιτήθηκε από κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ αφήνοντας πάντως αιχμές κατά Μεϊμαράκη σημειώνοντας ότι δεν έχει καταλάβει αν εκείνος έχει παραιτηθεί ή όχι και δίνοντας στη δημοσιότητα «εμπιστευτική επιστολή» που του είχε στείλει στις 11 Νοέμβρη και στην οποία εξέφραζε φόβους για την ομαλή διεξαγωγή της εσωκομματικής εκλογικής διαδικασίας.