Ξεκάθαρο μήνυμα ότι δεν θα δεχτεί διαφοροποιήσεις μέσα στη ΝΔ, στέλνει ο πρόεδρος του κόμματος, Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Ads

«Όποιος διαφοροποιηθεί θα διαγραφεί» τονίζει σε συνέντευξή του στην «Real News» ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και επισημαίνει πως το κόμμα του έχει τεθεί σε εκλογική ετοιμότητα.

«Δεν υπάρχει εκλογικός αιφνιδιασμός. Ποιος εκλογικός αιφνιδιασμός; Όλοι τις περιμένουν τις εκλογές. Υπάρχουν υπουργοί που τις προαναγγέλλουν. Ήδη δημιουργείται κλίμα πολιτικής αστάθειας και αβεβαιότητας», σημείωσε ο κ. Μεϊμαράκης.

Και πρόσθεσε: ««Τα μέτρα και την κακή διαπραγμάτευση τα χρεώνω αποκλειστικά στον Αλέξη Τσίπρα. Αν η συμφωνία δεν ψηφιστεί πάμε σε άτακτη χρεωκοπία, κοινωνική αναταραχή και εθνικό νόμισμα. Όποιος έχει τα κότσια ας αναλάβει την ευθύνη».

Ads

Ο ίδιος σε άλλη συνέντευξή του προς την «Καθημερινή της Κυριακής» επισήμανε ότι στόχος της παράταξής του είναι το 39% των πολιτών που είπαν «Ναι» στο δημοψήφισμα.

Υπογραμμίζει ο Β. Μεϊμαράκης: «Το βλέμμα μου είναι στραμμένο στο Κέντρο, όπου μπορούν οι μεταρρυθμίσεις να γίνουν πιο αποτελεσματικές και πιο δίκαιες».

Ο ίδιος απεύθυνε, μάλιστα, κάλεσμα σε πολίτες, αλλά και σε στελέχη εκτός γαλάζιων κομματικών τειχών, «να συνδράμουν με τις ιδέες τους στο νέο πρόγραμμα του κόμματος».

Τέλος, ο πρόεδρος της ΝΔ αποκλείει το ενδεχόμενο συγκρότησης ενός ενιαίου σχήματος με Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ, ενώ εκτιμά, πως, εφόσον η χώρα οδηγηθεί σε εκλογές, οι πολίτες δεν θα συγχωρήσουν τους τακτικισμούς του πρωθυπουργού: «Αν όμως ο κ. Τσίπρας θέλει να δραπετεύσει και πάει σε εκλογές, οι πολίτες θα του δώσουν την ευκαιρία να δραπετεύσει».