«Σαν παιδάκι κάνετε. Φωνάζετε τη μαμά να μας κάνει “ντα”. Βάζετε την κ. Μέρκελ, εσείς ο αντιμερκελιστής να μας μαλώσει; Και να μας πει να ψηφίσουμε το πολυνομοσχέδιο», τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, σχολιάζοντας την επιστολή του Νίκου Κοτζιά προς τα κόμματα για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, έκλεισε την ομιλία σε υψηλούς τόνους για τα εθνικά ζητήματα: «Η Μακεδονία είναι ελληνική». 

Ads

Κατηγορώντας τον Αλέξη Τσίπρα είπε πως στην ομιλία του «περιπλανήθηκε»στο τι συνέβη στη Σύνοδο Κορυφής, χωρίς να τα πει όλα, και ισχυρίστηκε πως «ζήτησε βοήθεια των εταίρων για να ψηφίσει η αντιπολίτευση τα μέτρα». «Δεν σας ενοχλούν εσάς που είστε “ευαίσθητοι” σε τέτοιες παρεμβάσεις, κύριοι της συμπολίτευσης;», αναρωτήθηκε και επανέλαβε πως «ό, τι είναι προς όφελος της χώρας το στηρίζουμε, ό, τι είναι υφεσιακό, το καταψηφίζουμε».

Ακόμη κατηγόρησε τον πρωθυπουργό πως άνοιξε εκτάκτως την Βουλή στις 13 Αυγούστου και αμέσως μετά την ψήφιση της συμφωνίας, προκήρυξε εκλογές ώστε ο λαός να μην έχει ενημερωθεί. «Υφαρπάξατε την ψήφο του λαού», τόνισε και είπε ότι η ΝΔ θα το θυμίζει αυτό διαρκώς. Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης υποστήριξε πως οι κυβερνήσεις της ΝΔ έβαζαν φόρους και στη συνέχεια έριχναν τα έσοδα πίσω στην αγορά, κάτι που όπως είπε δεν κάνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. «Μας είπατε ότι θα φέρετε μέτρα με πρόσημο αναπτυξιακό, κοινωνικό. Βλέπετε κάτι τέτοιο σήμερα; Μας λέτε για όλα τα άλλα, εκτός από αυτά που έχουμε να νομοθετήσουμε» συμπλήρωσε. 

Επιπλέον διερωτήθηκε αν ο κ. Τσίπρας «είδε τι έγινε στα “πόθεν έσχες”» και δήλωσε ότι η Ν.Δ. δεν έχει λάβει ενημέρωση. «Τις αποφάσεις τις βγάζουν οι δικαστές και όχι η κυβέρνηση, η εκτελεστική εξουσία», πρόσθεσε και συνέχισε. «Δεν θα μπουν όλα σε ένα τσουβάλι. Δεν θα γίνουν συμψηφισμοί από εμάς. Όποιος έβαλε το δάχτυλο στο μέλι να τιμωρηθεί, από όποιο κόμμα και εάν είναι». «Εμείς είμαστε καθαροί και δεν φοβόμαστε τίποτα» ανέφερε σε υψηλούς τόνους.  

Σχετικά με τα εθνικά θέματα, το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ και τα σενάρια κοινών περιπολιών Ελλάδας – Τουρκίας στο Αιγαίο, τα οποία η ελληνική κυβέρνηση έχει απορρίψει κατηγορηματικά ανέφερε: «Αυτά τα έχουμε ξεκαθαρίσει. Η Μακεδονία είναι ελληνική […] είναι επικίνδυνα τα περί φύλαξης των συνόρων από κοινού με την Τουρκία».

Ads