Άμεση συμφωνία στο πρόσωπο και την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας ζήτησε ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης κατά τη συνάντησή του με τον Κάρολο Παπούλια, συνδέοντας τη σημασία της Προεδρικής εκλογής με τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα. Επίσης δεν εμφανίστηκε αρνητικός στο να υπάρξουν αμέσως μετά εκλογές.

Ads

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης και απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, ο πρόεδρος της Βουλής είπε ότι «είμαστε σε μια περίοδο με αρκετή ομίχλη», υπογραμμίζοντας ότι πρώτη φορά είναι όλα τα ζητήματα ανοιχτά και απαιτούν ταυτόχρονα λύση.

Στις δηλώσεις του κατά την έξοδό του από το Προεδρικό Μεγάρο ο Ευ. Μεϊμαράκης ζήτησε να εκλεγεί πρόεδρος της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή» και όσον αφορά το θέμα των εκλογών «αμέσως μετά» όπως είπε «το συζητάμε».

Σημείωσε επίσης ότι «έχει σημασία να εκλεγεί τώρα Πρόεδρος που είναι πολλά θέματα ανοιχτά έτσι ώστε να υπάρξει ένας συνομιλητής και για τους έξω και για τους μέσα».

Ads

Απηύθυνε μάλιστα έμμεση έκκληση προς πάσα κατεύθυνση για ομαλή Προεδρική εκλογή, τονίζοντας πως «η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι η ώρα των βουλευτών και όχι των κομμάτων», ενώ ζήτησε να γίνει το πρώτο βήμα, το οποίο είναι το όνομα.

Σε ερώτηση εάν θα επισπευσθεί η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας ο Ευ. Μεϊμαράκης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο λέγοντας «θα δούμε». «Προέχει είπε να ανακοινωθεί το όνομα του Προέδρου της Δημοκρατίας και να υπάρξει μία συναίνεση σε αυτό».