Ακόμα ένας γύρος στην υπόθεση με το πόθεν έσχες του πρωθυπουργού έρχεται να προστεθεί καθώς με ανακοίνωσή του το Μαξίμου κάνει λόγο «πόλεμο λάσπης» από τον ΣΥΡΙΖΑ εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Μαρέβας Γκραμπόφσκι, ενώ είχε προηγηθεί σφοδρή επίθεση του Αλέξη Τσίπρα στο twitter και σε ραδιοφωνική εκπομπή.

Ads

Υπενθυμίζεται πως η Documento, πριν από δύο εβδομάδες, είχε παρουσιάσει στοιχεία σύμφωνα με τα οποία ο πρωθυπουργός υπέβαλε ανακριβείς δηλώσεις πόθεν έσχες τα προηγούμενα 4 έτη, αποκρύπτοντας το γεγονός ότι η σύζυγός του Μαρέβα Γκραμπόφσκι εξακολουθούσε να διατηρεί μέχρι το 2020 μετοχές στην εν λόγω γαλλική εταιρεία, παραβιάζοντας  τη σχετική νομοθεσία. Από τα στοιχεία που είχε δημοσιεύσει η εφημερίδα, προέκυπτε ακόμη πως οι μετοχές μεταβιβάστηκαν  το 2020 σε ελληνική εταιρεία η οποία ιδρύθηκε δύο ημέρες πριν από την επίμαχη μεταβίβαση και ανήκει επίσης στη σύζυγο του πρωθυπουργού και στον αδερφό της.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του  «Στο Νησί» 99 FM, ο Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος στον πόθεν έσχες του Κυριάκου Μητσοτάκη, τόνισε με νόημα: «Αν αυτό συνέβαινε σε άλλη χώρα της ΕΕ δε θα μπορούσε να σταθεί ούτε λεπτό ο πρωθυπουργός. Φανταστείτε να συνέβαινε σε εμένα. Φανταστείτε να απέκρυπτα στοιχεία για την περιουσία μου ή να έδινα ψεύτικες δικαιολογίες. Θα ήταν κεντρικό θέμα συζήτησης; Νοίκιασα ένα σπίτι και έγινε πρώτο θέμα στις ειδήσεις».

Ο πρόδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική, μάλιστα, έκανε και σχετικά ανάρτηση στο Twitter:

Ads

Από την πλευρά της, η ΝΔ, μεταξύ άλλων κατηγορεί τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ότι «ενορχηστρώνει τον πόλεμο λάσπης» εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Μαρέβας Γκραμπόφσκι, ενώ ισχυρίζονται ότι ο Αλέξης Τσίπρας «αδυνατεί να να αντιμετωπίσει πολιτικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη» και «καταφεύγε σε ψέμα και λάσπη».

Η ανακοίνωση από το Μέγαρο Μαξίμου:

«Με τη σημερινή ανάρτησή του ο κ. Τσίπρας δείχνει ξεκάθαρα ποιος κρύβεται πίσω από τις αθλιότητες κατά του Πρωθυπουργού και της συζύγου του και ποιος ενορχηστρώνει τον πόλεμο λάσπης εναντίον τους. Η Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη έχει δώσει στη δημοσιότητα όλα τα στοιχεία και έχει προσφύγει στη Δικαιοσύνη κατά του κ. Βαξεβάνη, ο οποίος έχει πρωτόδικα καταδικαστεί μια φορά για συκοφαντική δυσφήμιση, κατόπιν αγωγής της κυρίας Γκραμπόφσκι. Επίσης, τόσο η ίδια όσο και το Πόθεν Εσχες του Πρωθυπουργού έχουν ερευνηθεί εξονυχιστικά, όσο ελαχίστων Ελλήνων, από όλες τις αρμόδιες αρχές.

Ο κ. Τσίπρας αδυνατώντας να αντιμετωπίσει πολιτικά τον Κυρ. Μητσοτάκη, καταφεύγει δια των εντολοδόχων του, στο μόνο πράγμα που ξέρει να κάνει: στο ψέμα και στη λάσπη, όπως προκύπτει και από τις πρόσφατες αποκαλύψεις του κ. Καλογρίτσα, για το πώς στήθηκε το Documento, με τίνος χρήματα και με ποια εντολή. Αποκαλύψεις τις οποίες θα ερευνήσει η Δικαιοσύνη.

Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι Τσίπρας – Πολάκης – Βαξεβάνης είναι το ίδιο πρόσωπο.

ΥΓ. Επισυνάπτουμε τις εικόνες από τους εναγκαλισμούς το 2015, το βράδυ των εκλογών του Ιανουαρίου, αμέσως μετά την ομιλία Τσίπρα και από τα κοινά γλέντια Βαξεβάνη – Πολάκη για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία τίνος εντολοδόχος είναι ο δήθεν ανεξάρτητος δημοσιογράφος».