Τις δικές του… «επενδύσεις», προσπαθούσε να κάνει ο Αρτέμης Σώρρας – καταζητούμενος και κατηγορούμενος πλέον για απάτη και καταδικασμένος για υπεξαίρεση – κατά την περίοδο προετοιμασίας των Ολυμπιακών Αγώνων. 

Ads

Η εφημερίδα «Έθνος» παρουσιάζει έγγραφα μέσα από τα οποία προκύπτει ότι ο Σώρρας προσπάθησε να εμφανισθεί ως εκπρόσωπος εταιριών, διεκδικώντας χρήματα για δήθεν συμβουλευτικές, διαμεσολαβητικές και ειδικής πληροφόρησης υπηρεσίες που παρείχε σε κατασκευάστρια κορεατική εταιρεία για την προμήθεια 17 συρμών από την Αττικό Μετρό.

Ο Αρτέμης Σώρρας παρουσιάζεται ως κάτοχος πληρεξούσιου, εκπροσωπώντας κοινοπραξία που με αντάλλαγμα τις δήθεν υπηρεσίες της αξίωνε την εκχώρηση 8,5 εκατ. ευρώ. Σε έγγραφο με ημερομηνία 20 Οκτωβρίου 2001, απαιτεί 1,7 εκ. ευρώ για ατομικές υπηρεσίες του καθώς και 6,8 εκ. ευρώ για «την κοινοπραξία που εκπροσωπεί». 

Αποκαλυπτική είναι η απάντηση μεγάλου δικηγορικού γραφείου της Κύπρου που εκπροσωπεί την κατασκευάστρια εταιρεία και η οποία καταλήγει: «η απαίτησή τους να αμειφθούν είναι απαράδεκτη και δεν δύναται να ικανοποιηθεί». Η εταιρεία κάνει επίσης λόγο για στελέχη φαντάσματα της εν λόγω κοινοπραξίας.  

Ads

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, ο Σώρρας μεθόδευσε τις κινήσεις του, προκειμένου να εισπράξει σημαντικό ποσό εις βάρος του Ελληνικού Δημοσίου. Πάντως οι προσπάθειές του δεν φαίνεται να ευοδώθηκαν.