Πέντε γυναίκες, υπάλληλοι του ΙΚΑ Καλλιθέας, εξετάζονται από την Οικονομική Αστυνομία, στο πλαίσιο έρευνας που έχει ξεκινήσει, για μεγάλη απάτη με ψεύτικα επιδόματα σε βάρος του ιδρύματος.

Ads

Παράλληλα έχουν γίνει έρευνες σε σπίτια στην Αθήνα και στη Λακωνία, όπου διαμένει μια πρώην υπάλληλος του ΙΚΑ, στην οποία βρέθηκε «θησαυρός». Ειδικότερα, σε αποθήκη του σπιτιού μιας από τις γυναίκες που κρατούνται και ανακρίνονται, βρέθηκαν 960.000 ευρώ, ενώ έχουν κατασχεθεί και τρία πολυτελή αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, η απάτη σε βάρος του ΙΚΑ συνίσταται στην είσπραξη επιδομάτων ασθενείας, τοκετού, εργασίας και άλλων. Τα επιδόματα εισπράττονταν με πλαστά δικαιολογητικά, που είχαν καταρτίσει υπάλληλοι του ιδρύματος, με στοιχεία ανύπαρκτων, αλλά και υπαρκτών προσώπων. Το ύψος της ζημιάς για το ΙΚΑ δεν έχει ακόμα υπολογιστεί.

Η έρευνα της Οικονομικής Αστυνομίας αναμένεται να ολοκληρωθεί αύριο, οπότε θα εκδοθούν εντάλματα σύλληψης, με βάση τα στοιχεία της σχετικής δικογραφίας και θα ανακοινωθούν λεπτομέρειες για την υπόθεση.

Ads