Ο Φώτης Κουβέλης ανακοίνωσε τη στήριξη της ΔΗΜΑΡ στην υποψηφιότητα του Γιάννη Μπουτάρη στο Δήμο Θεσσαλονίκης.

 
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ συναντήθηκε την Πέμπτη με τον Γιάννη Μπουτάρη στη Θεσσαλονίκη, όπου και αποφασίσθηκε η στήριξη στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης.
 
Ο Γιάννης Μπουτάρης σχολιάζοντας τη στήριξη της ΔΗΜΑΡ δήλωσε πως «όχι απλά είναι καλοδεχούμενη αλά αποτελεί και μια ανάσα». «Εμείς στηρίζουμε αυτή την ακηδεμόνευτη, τη χειραφετημένη από κομματικές εξαρτήσεις λειτουργία της τοπικής αυτοδιοίκησης», ανέφερε ο Φώτης Κουβέλης από την πλευρά του.
 

Για την Περιφέρεια Κεντρική Μακεδονίας ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ δεν προχώρησε σε κάποια ανακοίνωση, σημειώνοντας πως οι συζητήσεις είναι σε εξέλιξη και οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν τις αμέσως προσεχείς ημέρες, με κριτήρια πολιτικά αλλά και αυτοδιοικητικά. Όσον αφορά τις σχέσεις της ΔΗΜΑΡ με τον Μάρκο Μπόλαρη, τόνισε ότι «είναι σε εξέλιξη».

Ads

 
Σε ερώτηση για το πώς σχολιάζει την προτίμηση του Γιάννη Μπουτάρη στην υποψηφιότητα του Απόστολου Τζιτζικώστα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ απέφυγε να απαντήσει.
 
Ο Φώτης Κουβέλης αναφέρθηκε και στο ζήτημα του αποκλεισμού των μεταναστών από τις εκλογές κάνοντας λόγο για «αντιδημοκρατική ενέργεια». «Είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι αποκλείστηκαν από το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι οι από καιρό μόνιμοι μετανάστες στην Ελλάδα», πρόσθεσε και συνέχισε:
 
«Θεωρώ ότι πρόκειται για μία δημοκρατική οπισθοχώρηση και κατά τούτο η κατηγορηματική αντίθεση της ΔΗΜΑΡ στην προωθούμενη τροπολογία, η οποία θα έρθει και στην Ολομέλεια της Βουλής, φυσικά με ευθύνη της κυβέρνησης». Στην ίδια γραμμή κινήθηκε και ο Μουτάρης χαρακτηρίζοντας τον αποκλεισμό των μεταναστών «απαράδεκτη ενέργεια».