«Ο δράστης ήταν πληρωμένος δολοφόνος και ο φόνος έγινε για κάποιες υποθέσεις που χειριζόταν» υποστηρίζει ο πατέρας της 32χρονης γυναίκας που μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου το απόγευμα της Τετάρτης στο Β Νεκροταφείο, στη Ριζούπολη.

Ads

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Antenna ο πατέρας δήλωσε για τη δολοφονία της κόρης του: «Η κοπέλα δούλευε στο ΣΔΟΕ και χειριζόταν ευαίσθητες υποθέσεις. Να βγει ο ΣΔΟΕ σήμερα και να πει ποιες υποθέσεις χειριζόταν το παιδί μου στο δικαστικό. Δεν μπορώ να φαντασθώ ότι τυχαία, μέρα μεσημέρι 5.30-6.00 η ώρα μέσα στον κόσμο, θα τη σκότωνε κάποιος περαστικός. Κι αν είχε σοβαρές υποθέσεις, έπρεπε να το φυλάνε το παιδί μου μέρα νύχτα».

Η Δώρα Ζέμπερη είχε σπουδάσει στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Εργαζόταν στην Α’ ΔΟΥ Πειραιά, στο τμήμα ελέγχου. 

Η άτυχη γυναίκα πήγαινε τον τελευταίο καιρό στο νεκροταφείο, επειδή είχε ταφεί εκεί ένας φίλος της. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, γύρω στις 6 το απόγευμα χτες, ενώ είχε πάλι επισκεφθεί το νεκροταφείο, κάποιος τη μαχαίρωσε πισώπλατα πέντε ή έξι φορές.

Ads

image

Στη συνέχεια ο δράστης πήρε και την τσάντα της με τα προσωπικά της αντικείμενα ενώ η Αστυνομία διερευνά όλα τα ενδεχόμενα. Τα προσωπικά κίνητρα, η ληστεία, το ενδεχόμενο ο δράστης να είναι ψυχασθενής ή τοξικομανής αλλά και η πιθανότητα σύνδεσης της δολοφονίας με τη θέση της γυναίκας στον ΣΔΟΕ, είναι τα σενάρια που εξετάζουν οι Αρχές.

Στο ερώτημα αν είχαν απειλήσει την κόρη του, ο πατέρας είπε: «Οχι, αν μου έλεγε κάτι τέτοιο δεν θα την άφηνα από τα μάτια μου, αλλά δημοσιογράφοι είστε, δεν ξέρετε ότι αυτές οι υποθέσεις είναι επικίνδυνες;».

Το ιατροδικαστικό πόρισμα

Δεκατέσσερα χτυπήματα από μαχαίρι φέρει σύμφωνα με το πόρισμα του ιατροδικαστή το σώμα της 32χρονης υπαλλήλου της Α΄ ΔΟΥ Πειραιά που βρέθηκε δολοφονημένη χθες το απόγευμα στο Β΄νεκροταφείο Αθηνών, στα Άνω Πατήσια.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα βαθιά τραύματα είναι από τέσσερις μαχαιριές και τα υπόλοιπα είναι επιφανειακά. Οι μαχαιριές αυτές δείχνουν σύμφωνα με αστυνομικές πηγές το μένος του δράστη για την άτυχη γυναίκα.

Τι λέει η Αστυνομία

«Εως αυτή την ώρα, τουλάχιστον, δεν υπάρχει η παραμικρή ένδειξη ότι η δολοφονία της 32χρονης γυναίκας που δολοφονήθηκε στο Β΄ Νεκτροταφείο, σχετίζεται με το γεγονός ότι ήταν ελεγκτής στο ΣΔΟΕ». Αυτό αναφέρουν πηγές της Ελληνικής Αστυνομίας στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, σχετικά με την υπόθεση της ανθρωποκτονίας στα Άνω Πατήσια.

«Ολα τα άλλα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά αυτή τη στιγμή, ως προς τα αίτια της ανθρωποκτονίας» πρόσθεσαν οι ίδιες αστυνομικές πηγές, ενώ οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ για τη διαλεύκανση της υπόθεσης είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Η 32χρονη έχει δεχθεί τρεις ή τέσσερις μαχαιριές, ενώ το πόρισμα του ιατροδικαστή, που αναμένεται σήμερα, πρόκειται να «ρίξει φως» στην υπόθεση. Όπως φαίνεται, η γυναίκα, μετά τις μαχαιριές που δέχθηκε, σύρθηκε για λίγα μέτρα στην προσπάθειά της να ξεφύγει από τον δράστη, αλλά την πρόλαβε και την μαχαίρωσε πάλι.

Σημειώνεται ότι η 32χρονη είχε πάει στο Β’ Νεκροταφείο για να ανάψει το καντήλι σε τάφο φιλικού της προσώπου.

Ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είμαστε συγκλονισμένοι από τη βάναυση δολοφονία της υπαλλήλου μας, Θεοδώρας Ζέμπερη, στο Β’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Επικοινώνησα εχθές το βράδυ, αμέσως μόλις πληροφορήθηκα το τραγικό περιστατικό, με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας και του ανέφερα ότι οι υπηρεσίες μας είναι στη διάθεση των διωκτικών αρχών της ΕΛ.ΑΣ., προκειμένου να παράσχουν κάθε πληροφορία, που θα μπορούσε να βοηθήσει στη διαλεύκανση του στυγερού αυτού εγκλήματος.

Βαθύτατα συλλυπητήρια, εκ μέρους όλου του προσωπικού της Α.Α.Δ.Ε., στην οικογένεια και τους οικείους της αδικοχαμένης συναδέλφου μας».

Η μαρτυρία του ιερέα

Τις τελευταίες στιγμές της 32χρονης Δώρας μέσα στο Νεκροταφείο Αθηνών στα Πατήσια, περιέγραψε ο εφημέριος πατήρ Θεόδωρος Γεωργόπουλος, μιλώντας στις τηλεοπτικές κάμερες.

Όταν την είδα της είπα «Θοδώρα τι κάνεις;», ανέφερνε και πρόσθεσε «στο σημείο αυτό ξεψύχησε. Δεν πρόλαβε να πει τίποτα, παρά μόνο «βοήθεια».

Ο ιερέας δήλωσε ακόμα πως γνώριζε την 32χρονη Θεοδώρα Ζέμπερη καθώς εδώ και λίγους μήνες, πήγαινε συχνά στο νεκροταφείο. Είχε χάσει έναν στενό της φίλο και αυτό της είχε στοιχίσει, εξήγησε ο ίδιος, ο οποίος μάλιστα την είχε συμβουλεύσει να λάβει και ιατρική βοήθεια για τα όσα αισθανόταν. Πράγματι, λίγο αργότερα που την ξανασυνάντησε, του εκμυστηρεύτηκε ότι είχε δει ψυχίατρο. Έκτοτε ερχόταν τακτικά στο νεκροταφείο, είπε, αλλά δεν είχε τύχει να ξανασυζητήσουν σχετικά.

Όπως ενημέρωσε ο ιερέας, την ώρα της δολοφονίας, γύρω στις 5 το απόγευμα της Τετάρτης, στο νεκροταφείο βρίσκονταν 4-5 άτομα, όλα μακριά από το σημείο του εγκλήματος. Επίσης είπε πως από μπροστά, ο τοίχος της περίφραξης του νεκροταφείου είναι ψηλός, προς τα πίσω όμως η μάντρα χαμηλώνει και από τα σύρματα μπορεί πιο εύκολα να μπει και να βγει κάποιος.