Συνθήκες ασφυξίας εξακολουθούν να επικρατούν στον καταυλισμό προσφύγων της Ειδομένης. Τη νύχτα, από τα μεσάνυχτα ως τις 2 τα ξημερώματα,  οι αρχές των Σκοπίων άνοιξαν το σημείο διέλευσης και δέχτηκαν μόλις 70 άτομα, ενώ η ροή ξανάρχισε λίγο μετά τις 6 το πρωί και ως τις 9:00 πέρασαν άλλα 100 άτομα.

Ads

Επτά χιλιάδες πρόσφυγες βρίσκονται στον καταυλισμό, ενώ άλλα 2.000 και πλέον άτομα έχουν απλώσει τις σκηνές και τα λιγοστά υπάρχοντά τους στα γύρω χωράφια. Άλλα 180 άτομα παραμένουν στο βενζινάδικο που βρίσκεται σε απόσταση 15 χλμ. από την Ειδομένη.

Στο μεταξύ, κανονικά διεξάγονται από χθες το απόγευμα τα δρομολόγια των εμπορευματικών αμαξοστοιχιών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: 

Το deal της σιωπηρής ανοχής (και των 150.000 προσφύγων)

Ads

Ειδομένη: Πρόσφυγας προσπάθησε να αυτοπυρποληθεί, επειδή την χώρισαν από τα παιδιά της

Στον Πειραιά ακόμη 829 πρόσφυγες και μετανάστες

Στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσε το πρωί το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Αριάδνη», το οποίο μετέφερε 829 μετανάστες και πρόσφυγες από Χίο και Μυτιλήνη.
Το πλοίο παρέλαβε 519 άτομα από τη Μυτιλήνη και 310 από τη Χίο.

Στις 09.00 αναμένεται να καταπλεύσει στο λιμάνι του Πειραιά και το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Βlue star 2» με 187 μετανάστες και πρόσφυγες. Το πλοίο παρέλαβε 62 μετανάστες και πρόσφυγες από την Κω και 125 από τη Λέρο.

Μέχρι στιγμής ο ΟΛΠ έχει διαθέσει τρεις επιβατικούς σταθμούς (Ε-1, Ε2, Ε3) για τη φιλοξενία των προσφύγων αλλά και την Πέτρινη Αποθήκη. Όπως τονίζουν στελέχη του οργανισμού, σε περίπτωση που υπάρξει ανάγκη, αναμένεται να δοθεί προς φιλοξενία και ο επιβατικός σταθμός του ΟΛΠ που βρίσκεται στην πύλη Ε-7.