Ένταση σημειώθηκε έξω από το θέατρο «Αριστοτέλειον», στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όταν άτομα που κρατούσαν ελληνικές σημαίες και εικόνες, επιχείρησαν να διακόψουν την παράσταση «Ώρα του Διαβόλου», σε κείμενο του Φερνάντο Πεσσόα. 

Ads

Πενήντα περίπου άτομα, που στην πλειοψηφία τους δήλωσαν ότι είναι μέλη της οργάνωσης «Ιερός Λόχος», έδωσαν ραντεβού έξω από το θέατρο, απέναντι από το Λευκό Πύργο και άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα εναντίον της παράστασης και υπέρ του έθνους και της Ορθοδοξίας. 

Σε κάποια στιγμή επιχείρησαν να προσεγγίσουν το κτίριο, αλλά τους απώθησαν αστυνομικές δυνάμεις που είχαν παραταχθεί μπροστά από την είσοδο. Η κατάσταση εκτονώθηκε και στις 9.00 το βράδυ και τελικά ξεκίνησε η θεατρική παράσταση.

Πρωτεργάτης της μάζωξης, ήταν σύμφωνα με το τοπικά μέσα, ο πατήρ Κλεομένης που εδώ και μέρες καλούσε σε διαμαρτυρία εναντίον της «βλάσφημης θεατρικής παράστασης του μασόνος σατανιστή fernando pessoa». Επιπλέον καλούσε τον κόσμο να παίρνει τηλέφωνο στο θέατρο για να διαμαρτυρηθεί. 

Το κάλεσμα από τη σελίδα στο Facebook της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου 

Ads

«ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΒΛΑΣΦΗΜΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ” Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ ” ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 18/10/2017 (Ν.Η) ΣΤΙΣ 8.30 μ.μ… ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ π.ΚΛΕΟΜΕΝΗ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΒΛΑΣΦΗΜΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ, ΚΑΙ ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ….. ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΗΝ ΒΛΑΣΦΗΜΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ” Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ ” ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΒΛΑΣΦΗΜΕΙΤΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΗΜΩΝ ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ , Η ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟΣ ΚΑΙ Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ.

ΒΛΑΣΦΗΜΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΜΑΣΟΝΟΥ ΣΑΤΑΝΙΣΤΗ FERNANDO PESSOA ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΝ…. ΒΛΑΣΦΗΜΕΙΤΕ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ Ο ΤΡΙΑΔΙΚΟΣ ΘΕΟΣ….Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΣΤΙΣ 11 ΟΚΤΩΒΡΗ ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΑΡΚΕΣΕΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΙΣ 22 ΟΚΤΩΒΡΗ…. ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ». 

image

image

image

image