Το πρώην ηγετικό στέλεχος της Χρυσής Αυγής, νούμερο 2 στην ηγεσία της, Δημήτρης Ζαφειρόπουλος, θα είναι υποψήφιος με το ΛΑΟΣ στην Α’ Αθήνας, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του κόμματος, Γιώργος Καρατζαφέρης.  

Ads

Ο Γιώργος Καρατζαφέρης είχε ανακοινώσει τον Δημήτρη Ζαφειρόπουλο ως υποψήφιο του κόμματος και στις εκλογές του 2009, ωστόσο, ύστερα από τις έντονες αντιδράσεις εκτός κόμματος, τον είχε αποκλείσει. Ήταν τότε που διέψευδε οποιαδήποτε σχέση με ακροδεξιά στοιχεία.
 
Ειδικότερα, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ είχε επικαλεστεί τότε «φάκελο με στοιχεία για τη δράση του Ζαφειρόπουλου», τον οποίο του έστειλε η «Χρυσή Αυγή», και εισηγήθηκε τον αποκλεισμό του από τα ψηφοδέλτια. Οι Πλεύρης και Γεωργιάδης, όπως αναφέρεται σε παλαιότερο δημοσίευμα του «Ιού», είχαν διαφωνήσει με τον αποκλεισμό Ζαφειρόπουλου.
 
Ο Δημήτρης Ζαφειρόπουλος ήταν στο παρελθόν ο δεύτερος στην ιεραρχία της Χρυσής Αυγής, ενώ είναι και εκδότης της ακροδεξιάς εφημερίδας «Ελεύθερος Κόσμος». Μάλιστα, σύμφωνα με τον «Ιο», είχε καταδικαστεί για αντισημιτισμό στις 18 Σεπτεμβρίου του 2008.
 
«Η ομάδα των δημοσιογράφων, υποψηφίων Βουλευτών του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού ενισχύεται (σ.σ. πριν από λίγες ημέρες είχε ανακοινωθεί και ο Γ.Κύρτσος). Ο δημοσιογράφος και εκδότης της εφημερίδας ‘ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ’, ο Δημήτρης Ζαφειρόπουλος θα είναι υποψήφιος σε μία γνώριμή του εκλογική περιφέρεια, στην Α’ Αθηνών. Έχει κληθεί να δώσει μία μάχη εναντίον της λαθρομετανάστευσης, εναντίον της εγκληματικότητας, δηλαδή όλα αυτά για τα οποία χρόνια αρθρογραφεί, να τα κάνει πράξη από ένα άλλο μετερίζι. Δημήτρη, “Καλό βόλι”», δήλωσε ο Γιώργος Καρατζαφέρης παρουσιάζοντας τον Ζαφειρόπουλο.
 
«Στους δύσκολους καιρούς αυτούς για την πατρίδα μας, συμμετέχω στο πατριωτικό προσκλητήριο του Προέδρου του ΛΑΟΣ κ. Καρατζαφέρη και θα κάνουμε αυτά τα οποία είπε. Θα αγωνιστούμε να ξαναγίνει η Αθήνα και η Ελλάδα μας ελληνική και πάλι», ανέφερε ο Ζαφειρόπουλος.
 
Υπενθυμίζεται πως πριν από λίγες ημέρες ο Γιώργος Καρατζαφέρης είχε επιτεθεί στους «νοσταλγούς των ναζί», φωτογραφίζοντας ουσιαστικά τη «Χρυσή Αυγή» και κατηγορώντας ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ότι με τις πολιτικές τους ωθούν «ένα κομμάτι του ελληνικού λαού να απευθύνεται σε δύναμη των Ναζί».