Με «όχι» στην πώληση της ΔΕΗ  παρέδωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, στον Γιώργο Σταθάκη, ο Πάνος Σκουρλέτης που είναι πλέον ο νέος υπουργός Εσωτερικών της χώρας. 

Ads

«Κερδίσαμε τη μάχη για τον ΑΔΜΗΕ», τόνισε στις δηλώσεις του και ζήτησε να μην πωληθεί το 17% της ΔΕΗ κάτι που χαρακτήρισε «ένα παρωχημένο και δογματικό σχέδιο» της προηγούμενης διακυβέρνησης Σαμαρά και τόνισε: «Από όποια θέση και να είμαι, και μέσα από τη Βουλή θα υπερασπιστώ το να μην πωληθεί το 17% της ΔΕΗ».

«Πιο εύκολη είναι η δουλειά μου, αφού παραλαμβάνω από τον Πάνο Σκουρλέτη» επισήμανε ο Γιώργος Σταθάκης και συμπλήρωσε πως οι στέρεες βάσεις αποτελούν ισχυρή παρακαταθήκη για να συνεχίσουμε. 

Ο νέος υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας χαρακτήρισε, «τεράστιας στρατηγικής σημασίας το ενεργειακό για την ελληνική οικονομία» και συμπλήρωσε πως συνολικά η ενέργεια βρίσκεται σε μεταβατικό στάδιο σε διεθνές επίπεδο.

Ads

image

Παραλαμβάνοντας το υπουργείο Εσωτερικών από τον Πάνο Κουρουμπλή, ο Πάνος Σκουρλέτης τόνισε ότι δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο.

Τόνισε ότι στόχος του θα είναι η τοπική αυτοδιοίκηση να καταστεί «ένας γνήσιος, λαϊκός, αυτόνομος και συμμετοχικός θεσμός που θα διαπνέεται από περισσότερη δημοκρατία». 

Επισήμανε παράλληλα την ανάγκη για «περισσότερη δημοκρατία όχι μόνο στους δήμους αλλά και στα Σώματα Ασφαλείας». Όπως είπε, «καλούμαστε να απαντήσουμε στη δύσκολη εξίσωση, τα σώματα ασφαλείας να επιτελούν τον ρόλο τους και να σέβονται τα δικαιώματα των πολιτών».

Από την πλευρά του, ο απερχόμενος υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Κουρουμπλής που μετακινείται στο υπουργείο Ναυτιλίας, αναφέρθηκε στην «καλή προίκα» που αφήνει στον διάδοχό του. «Σου παραδίδω οκτώ νομοσχέδιο επεξεργασμένα, άρα σου δίνω καλή προίκα» είπε χαρακτηριστικά.