Έρευνες σε σπίτια στην Αττική πραγματοποιούνται από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, τα οποία, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, έχουν σχέση με τον 29χρονο που συνελήφθη το πρωί του Σαββάτου με την κατηγορία ότι έχει διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην αποστολή παγιδευμένων με εκρηκτικά δεμάτων, τον περασμένο Μάρτιο στο υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας στο Βερολίνο και σε άλλους στόχους στην Ευρώπη, καθώς και στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, τον περασμένο Μάιο.

Ads

Ένα από τρία σπίτια είναι αυτό στην συμβολή των οδών Περγάμου και Αλκαμένους στην πλατεία Αττικής (φωτογραφία), από το οποίο βγήκε ο 29χρονος και συνελήφθη από τους αστυνομικούς που του είχαν στήσει ενέδρα. Τα άλλα δύο σπίτια είναι το πατρικό του και ένα ακόμα διαμέρισμα σε άλλη περιοχή.

Όπως ανακοινώθηκε από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., ο 29χρονος συνελήφθη την ώρα που έβγαινε από την πολυκατοικία, όπου είχε νοικιάσει ισόγειο διαμέρισμα με τη χρήση πλαστών στοιχείων ταυτότητας.

Στην κατοχή του έφερε ταξιδιωτικούς σάκους, ένα τσαντάκι μέσης και μια σακούλα σκουπιδιών, που περιείχαν:

Ads
  • 8 πλαστές ταυτότητες,
  • 2 πιστόλια διαμετρήματος 9mm και 300 φυσίγγια,
  • πλαστικό τάπερ με ολόκληρο ωρολογιακό εκρηκτικό μηχανισμό, χωρίς εκρηκτική ύλη και 2 πλαστικά τάπερ με άγνωστη εκρηκτική ύλη,
  • πλαστική συσκευασία με άγνωστη ποσότητα πυρίτιδας,
  • πλήθος πυροκροτητών, καλωδίων, φυτιλιών, κροτίδες, χρονοδιακόπτες, ηλεκτρολογικό πολύμετρο, μπαταρίες και διάφορα υλικά κατασκευής ωρολογιακών μηχανισμών και
  • φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής

Τα κατασχεθέντα εστάλησαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή διερεύνηση.

Παράλληλα, αναζητούνται και άλλα κρησφύγετα, καθώς εκτιμάται ότι ο συλληφθείς μετέφερε τον οπλισμό σε κάποια από αυτά.

Σημειώνεται ότι και οι οκτώ πλαστές ταυτότητες είχαν τη φωτογραφία του 29χρονου και διαφορετικά στοιχεία η καθεμία, γι’ αυτό θεωρείται πιθανό ότι τις έχει χρησιμοποιήσει ή σκόπευε να τις χρησιμοποιήσει για την ενοικίαση χώρων, αυτοκινήτων, ή άλλες συναλλαγές, στο πλαίσιο της παράνομης δράσης για την οποία κατηγορείται.

Τα ευρήματα θα μεταφερθούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για εξέταση.

Ήταν υπό παρακολούθηση 

Ο 29χρονος είχε τεθεί σε παρακολούθηση τον τελευταίο καιρό, ενώ η σύλληψη του έγινε σε εκτέλεση εντάλματος του Ειδικού Εφέτη Ανακριτή, με βάση τα στοιχεία της Αντιτρομοκρατικής. Ο συλληφθείς, σύμφωνα με πηγές της ΕΛ.ΑΣ., ανήκει στον αντιεξουσιαστικό χώρο και είχε συλληφθεί για συμμετοχή σε επεισόδια στην περιοχή του Πολυτεχνείου.

Υπενθυμίζεται ότι την ευθύνη για την αποστολή των δεμάτων που είχαν σταλεί τον περασμένο Μάρτιο στον Βόλφγκαγκ Σόιμπλε και στο ΔΝΤ στο Παρίσι, έχει αναλάβει η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, όχι όμως και για τα άλλα οκτώ που είχαν εντοπιστεί τότε στο κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι, ούτε και γι’ αυτό που εξερράγη στα χέρια του Λουκά Παπαδήμου τον Μάιο.