Τη στήριξή του στον δήμαρχο Πειραιά Βασίλη Μιχαλολιάκο εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μετά από γεύμα που είχαν οι δυο τους στον Πειραιά. Όπως είπε «πέρα και πάνω από κόμματα ο κ. Μιχαλολιάκος κατάφερε μέσα σε μια θητεία να αλλάξει τον Πειραιά». 

Ads

 
«Και βέβαια κανείς δεν αλλάζει έναν πετυχημένο δήμαρχο- πρότυπο. Αν θα πει το ναι, αν θα πει το όχι, δεν το ξέρω εγώ. Είναι δικιά του η επιλογή. Εγώ ελπίζω να πει το ναι για το καλό του Πειραιά μας», πρόσθεσε.
 
Από την πλευρά του ο δήμαρχος Πειραιά ανταπέδωσε τις φιλοφρονήσεις χαρακτηρίζοντας τον Αντώνη Σαμαρά ως τον «πιο πετυχημένο πρωθυπουργό των τελευταίων δεκαετιών». «Στον Πειραιά, το ρολόι θα χτυπήσει στην ώρα του. Δεν θα κηρύξω τώρα την έναρξη του προεκλογικού αγώνα», πρόσθεσε ο Βασίλης Μιχαλολιάκος.
 
Ερωτηθείς αν αποδέχεται το χρίσμα από τον πρωθυπουργό, τόνισε ότι η σχέση του με τον Αντώνη Σαμαρά είναι πολύ παλιά και συμπληρώνει περίπου 40 χρόνια. «Δεν περίμενα σήμερα την επιβεβαίωση, που ήταν και πολύ θερμή» τόνισε και πρόσθεσε ότι «ήταν μια από τις πολλές συναντήσεις που γίνονται και θα γίνονται».
 
 Σύμφωνα με τις πληροφορίες Σαμαράς και Μιχαλολιάκος συζήτησαν για πάνω από μια ώρα για τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στο Δήμο Πειραιά και για το θέμα των παραχωρήσεων χώρων που ανήκουν στο δήμο. Συζήτηση επίσης έγινε και για τις επικείμενες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.