Μήνυμα στήριξης στον ελληνικό λαό, σε συμβολικό αλλά και πρακτικό επίπεδο, αφού θα ταχθεί υπέρ της ελάφρυνσης του χρέους, θα στείλει ο Αμερικανός Πρόεδρος κ. Μπάρακ Ομπάμα στην Αθήνα, κατά δήλωση του εκπροσώπου του.

Ads

Ο εκπρόσωπος του Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε πως «ο Πρόεδρος βρίσκεται σε απόλυτη ταύτιση με το ΔΝΤ ότι το  χρέος δεν είναι βιώσιμο και πρέπει να διευθετηθεί». Ειδικότερα, «θα ζητήσει ελάφρυνση χρέους», υπογραμμίζοντας πως η διευθέτηση του χρέους είναι καθοριστική για να επανέλθει η βιωσιμότητα στην ελληνική οικονομία. Παράλληλα«θα επαινέσει την κυβέρνηση για την πρόοδο που έχει κάνει στη νομοθέτηση και εφαρμογή των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων». 

Επιπλέον ανέφερε ότι ο Μπαράκ Ομπάμα αναγνωρίζει τις θυσίες του ελληνικού λαού και με την επίσκεψή του θέλει να στείλει ένα μήνυμα στήριξης. Μάλιστα επισήμανε ότι το ελληνικό ζήτημα είναι ένα θέμα με το οποίο έχει ο ίδιος ασχοληθεί προσωπικά καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας του.

Ο Μπαράκ Ομπάμα θα φτάσει στην Αθήνα το πρωί της Τρίτης και θα μεταβεί απευθείας στο Προεδρικό Μέγαρο και στη συνέχεια στο Μέγαρο Μαξίμου. Το βράδυ θα παραβρεθεί σε επίσημο δείπνο προς τιμή του από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, και την Τέταρτη θα επισκεφτεί τον Παρθενώνα. Στη συνέχεια θα πραγματοποιήσει ομιλία, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Ads