«De te fabula narratur έγραφε ο Μαρξ στον πρόλογο του Κεφαλαίου. Για σένα μιλάει ο μύθος. Θα έπρεπε λοιπόν ο κ. Μητσοτάκης να γνωρίζει πως η μάχη των ιδεών, όπως και η μάχη για την ερμηνεία της ιστορίας, αφορά πρωτίστως το παρόν και το μέλλον και όχι το παρελθόν».

Ads

Με την παραπάνω φράση του Μαρξ απαντά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος στον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη που νωρίτερα άσκησε κριτική στον πρωθυπουργό για το άρθρο του για τον Ανδρέα Παπανδρέου, με αφορμή την επέτειο της 3ης Σεπτέμβρη, ημέρα ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχολίασε μέσω facebook ότι ο Αλέξης Τσίπρας έκανε την αγιογραφία του Ανδρέα Παπανδρέου, όπως παλαιότερα είχε κάνει και του Κωνσταντίνου Καραμανλή και «ίσως του χρόνου κάνει του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη». 

Υποστήριξε ότι ο ίδιος δεν θα ακολουθήσει «τη βουτιά στο χθες», καταλήγοντας: «Και κάτι τελευταίο για όσους έχουν ιστορικές αναζητήσεις. Ο Μαρξ είχε μάλλον δίκιο όταν έλεγε ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα…». 

Ads

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος από την πλευρά του, διαβεβαιώνει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ότι ο πρωθυπουργός «ό,τι είχε να πει για τον εκλιπόντα Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, το είπε με τον προσήκοντα σεβασμό στο πολιτικό του μνημόσυνο στη Βουλή των Ελλήνων». 

«Εξάλλου την υπεράσπιση και δικαίωση της πολιτικής του σήμερα την έχουν αναλάβει τα στελέχη και οι μνηστήρες της Κεντροαριστεράς. Όσο για τον ίδιο, δε χρειάζεται να διαμαρτύρεται. Έχει να γράψει άρθρα για τον ομοϊδεάτη του, κ. Κώστα Σημίτη», καταλήγει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.