Με το learjet του Δημήτρη Μελισσανίδη -ο οποίος υπέγραψε για λογαριασμό της Emma Delta τη σύμβαση πώλησης ποσοστού του ΟΠΑΠ στην εταιρεία- ταξίδεψε στην Κεφαλλονιά, μετά την υπογραφή της συμφωνίας, ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ  Στέλιος Σταυρίδης. Σύμφωνα μάλιστα με τον κ. Σταυρίδη, οι δύο άνδρες κατά τη διάρκεια του κοινού τους ταξιδιού είχαν μια μακρά συζήτηση για.. τον ΟΠΑΠ. Σημειώνεται ότι την Κυριακή το απόγευμα ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας ζήτησε την παραίτηση του κ. Σταυρίδη, στην ανακοίνωση της οποίας προχώρησε λίγο αργότερα ο ίδιος ο (απερχόμενος πλέον) πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ. Σε δηλώσεις του στον Σκάϊ, ανέφερε ότι “ο επιχειρηματίας, ο οποίος θα πέταγε για τη Γαλλία, προσφέρθηκε να με αφήσει στην Κεφαλλονιά”.

Ads

Υπενθυμίζεται ότι εκ μέρους του ΤΑΙΠΕΔ υπέγραψε τη σύμβαση ο Στέλιος Σταυρίδης. Σύμφωνα με το σημερινό Πρώτο Θέμα το ταξίδι έγινε την προηγούμενη Δευτέρα στις 15.30, λίγο μετά την υπογραφή της συμφωνίας. Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα, ο κ. Σταυρίδης επιβεβαίωσε το δημοσίευμα. 

image

Τη Δευτέρα, 12 Αυγούστου, σύμφωνα με  το δημοσίευμα της εφημερίδας της Κεφαλονιάς “Ημερήσιος” που είχε τίτλο “Ιπτάμενος Στυλιανός”, ο κ. Σταυρίδης έπρεπε να βρίσκεται στην Αθήνα, καθώς το μεσημέρι θα υπογραφόταν η σύμβαση για την πώληση του 33% του ΟΠΑΠ στην Emma Delta.

Ads

Σύμφωνα, με την τοπική εφημερίδα, ο Στ. Σταυρίδης ήρθε στην Αθήνα με το ιδιωτικό learjet, του Δημήτρη Μελισσανίδη, μετόχου της εταιρίας και επέστρεψε μάλιστα με αυτό, στο νησί, όπου βρίσκεται το σπίτι του, στο Μακρύ Γυαλό, για να συνεχίσει τις διακοπές του.

Ο Στέλιος Σταυρίδης φέρεται, σύμφωνα με την εφημερίδα, να παραδέχεται ότι ταξίδεψε στην Κεφαλονιά με το learjet του Δημήτρη Μελισσανίδη, ο οποίος προσφέρθηκε να τον διευκολύνει και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους είχαν μια μακρά συζήτηση για τον ΟΠΑΠ.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το δημοσίευμα, ο Στέλιος Σταυρίδης ανέφερε: «Κατά την πτήση  μιλήσαμε για την πώληση του ΟΠΑΠ ,όπως μιλάμε συνέχεια με τον κύριο Μελισσανίδη για αυτό το θέμα. Παραμένει πάρα πολύ δυσαρεστημένος για το θέμα των λαχείων, διότι θεωρεί ότι η συμφωνία δεν έπρεπε να γίνει έτσι. Εμείς δεν συμφωνούμε καθόλου με αυτό που υποστηρίζει. Αν και διαφωνούμε πολλούς μήνες, έχουμε διατηρήσει μαζί του ένα επίπεδο σχέσεων εξαιρετικό».

Παπαδημούλης: Δεν αρκεί να φύγει ο Σταυρίδης

«Δεν αρκεί να φύγει αμέσως ο κ Σταυρίδης από το ΤΑΙΠΕΔ. Πρέπει να φύγουν αυτοί που τον διόρισαν και ευνοούν προνομιακές σχέσεις και συμβάσεις», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, με ανάρτησή του στο Twitter.

«Μετά την αποκάλυψη των προνομιακών σχέσεων με τον κ. Μελισσανίδη, η πώληση του 33%του ΟΠΑΠ πρέπει να παγώσει και να εξεταστεί από μηδενική βάση», τόνισε ο κ. Παπαδημούλης.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αντίθετος στην πώληση του 33% του κερδοφόρου ΟΠΑΠ. Ακόμη όμως και η κυβέρνηση, μετά τα αποκαλυπτήρια, οφείλει να την “παγώσει”», τόνισε.