Σόου στη Βουλή έκανε ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος με φωνές και ύβρεις αλλά και κόντρα κατηγορίες κατά πάντων, περί σκευωρίας σε βάρος της Χρυσής Αυγής, κατήγγειλε παρέμβαση του Σαμαρά στη Δικαιοσύνη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, αναφερόμενος σε ένα αόριστο ηχητικό ντοκουμέντο στο οποίο ο πρωθυπουργός φέρεται να δίνει συνθηματικές εντολές σε δικαστικό. Από τα πυρά του δεν γλίτωσαν η αντιπολίτευση αλλά και οι δικαστικοί λειτουργοί που χειρίζονται την υπόθεση. Σήμερα στη Βουλή συζητείται το αίτημα άρσης της ασυλίας του για την υπόθεση Μπαλτάκου, υπόθεση για την οποία επέμεινε ότι δεν έχει διαπράξει κάτι παράνομο.

Ads

Το νέο σόου Κασιδιάρη ξεκίνησε με τον προφυλακισμένο βουλευτή της Χρυσής Αυγής να λέει πως γίνεται συζήτηση στη Βουλή για κρατούμενους κι εκπαιδευτικές άδειες την ώρα που εκείνος ως εκλεγμένος από τον ελληνικό λαό «κρατείτο για μια ώρα στα υπόγεια της Βουλής» όπως είπε, χαρακτηρίζοντας «κατάντια» το γεγονός. 

Συνέχισε αναφερόμενος στις κατηγορίες που του αποδίδονται και μίλησε για σκευωρία σε βάρος της Χρυσής Αυγής αλλά και «γαργάρα» της αντιπολίτευσης προκειμένου να μην αποδοθούν ποινικές ευθύνες σε «Σαμαράδες, Αθανασίου και Δένδιες».

Από το βήμα της Βουλής επανέλαβε τις καταγγελίες για τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά περί άμεσης παρέμβασης στη Δικαιοσύνη αναφορικά με το ζήτημα της Χρυσής Αυγής, υποστηρίζοντας πως έδινε εντολές σε ανώτατο δικαστικό λειτουργό σκιαγραφώντας τον με το συνθηματικό «παναθηναϊκάκιας». Χαρακτηρίζοντας αργότερα τον Σαμαρά τον αποκάλεσε «αλήτη, χυδαίο και μαφιόζο».

Ads

Με το γνωστό του ύφος μίλησε για νέα στοιχεία που «θα στείλουν τον Σαμαρά και τους σκευωρούς στη φυλακή». Μίλησε για ένα ηλεκτρονικό μήνυμα, στο οποίο όπως είπε αναφέρεται ότι σε τέσσερις ηλεκτρονικές διευθύνσεις έχουν δημοσιευτεί ηχητικά ντοκουμέντα, που αφορούν διάλογο ανώτατου στελέχους της κυβέρνησης με παράγοντα της Δικαιοσύνης, σε συνθηματική γλώσσα,  με τον πρώτο να ζητάει τη φυλάκιση τριών βουλευτών της Χρυσής Αυγής.  «Πες στον ψηλό τον παναθηναϊκάκια τους τρεις που θα πάνε να τους γαμήσει»,  είναι η φράση που ο προφυλακισμένος βουλευτής απέδωσε στον Αντώνη Σαμαρά, ενώ ο παναθηναϊκάκιας είναι ο Ισίδωρος Ντογιάκος σύμφωνα με τον Κασιδιάρη.

[jwplayer | file=https://www.youtube.com/watch?v=U6e0u7zVX2M]

«Ο Σαμαράς έπρεπε να φοράει χειροπέδες σήμερα. Αυτός ο αλήτης και χυδαίος που παριστάνει τον πρωθυπουργό δίνει εντολές σε δικαστές και πρέπει να συλληφθεί», είπε μεταξύ άλλων, παραληρώντας από το βήμα της Ολομέλειας και προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων μέσα στην αίθουσα.

Κατηγόρησε επίσης την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη που χειρίστηκε την υπόθεση για το γεγονός  είναι… από τη Μυτιλήνη και όπως είπε για αυτό διορίστηκε.

Χαρακτηρίζοντας τη διερεύνηση των εγκλημάτων της Χρυσής Αυγής «χυδαιότητα» εξαπέλυσε επίθεση και στην αντιπολίτευση χαρακτηρίζοντας την «ουρά του Σαμαρά», ενώ δεν ξέχασε να σχολιάσει και την πολιτική επικαιρότητα λέγοντας πως θέλουν να βγάλουν Πρόεδρο με 292 «παράνομους» βουλευτές.

Ο Κασιδιάρης έφτασε στη Βουλή λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας καθώς σήμερα συζητείται το αίτημα άρσης της ασυλίας του για την υπόθεση Μπαλτάκου. Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση Μπαλτάκου αφορά την κρυφή βιντεοσκόπηση συνομιλίας που είχε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής με τον πρώην γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου.

Στην «αποφώνηση» Κασιδιάρη το λόγο πήρε και ο Ηλίας Παναγιώταρος, που δήλωσε «περήφανος» για τους πυροβολισμούς στην κηδεία του χουντικού Ντερτιλή, τον οποίο μάλιστα χαρακτήρισε ήρωα.

[jwplayer | file=https://www.youtube.com/watch?v=pTGRiXcysUE]